2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Validen olaylı gün açıklaması

Hakkari Valisi Muammer Türker, önceki gün çıkan olaylarda bir gencin yaralanmasına neden olan polis memurunun açığa alındığını belirterek, olayları incelemek üzere Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kente iki müfettişin gönderileceğini söyledi.

Olaylarla ilgili İHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Vali Muammer Türker, dün yaşanan sokak eylemleri sırasında bir polis memurunun 17 yaşındaki bir genci darp etmek suretiyle yaralanmasına sebebiyet verdiğini hatırlattı. Kendisinin olayı öğrenir öğrenmez soruşturma başlattığını ve polis memurunun açığa alındığını açıklayan Vali Türker, "Biz devlet sorumluluğu içinde hareket eden insanlarız. Dolayısıyla hukuk içerisinde kalmak zorundayız. Polis de buna uyacak, hepimiz de uyacağız. Kötü muameleye karşı da sıfır tolerans ile hareket etmek durumundayız. O yüzden bu tür olayları tasvip etmemiz mümkün değil. Van Devlet Hastanesi'nde bulunan yaralı vatandaşımızın sağlık durumunun iyi olması, hayati tehlikesinin bulunmaması bizi sevindiriyor. Hakkari'ye döndüklerinde kendisi ve aileleriyle ilgilenip herhangi bir ihtiyaçları varsa onu da karşılama yoluna gideceğiz. Fakat bu vesileyle şunu ifade etmem lazım. İlimizde son dönemde birtakım toplumsal olaylar oluyor. Bu olaylar terör örgütünün baskısıyla özellikle çocuk yaştaki vatandaşlarımız, gençlerimiz ön plana sürülmek suretiyle gerçekleşiyor. Burada Hakkarili ileri gelenlere bu çocukların ailelerine büyük görev düşüyor. Çocuklarımızın geleceğinin kararmaması lazım. Onların eğitimleri ile meşgul olması lazım. Ellerinin kalem tutması lazım. Fakat terör örgütü maalesef herhangi bir hukuka bağlı kalmaksızın bu çocuklarımızı ön plana sürmek suretiyle onların geleceklerini de karartma yolunu seçiyor. Fakat vatandaşlarımızın çok sağduyulu bir şekilde hareket etmesi lazım. Çocuklarımızı kontrol ve disiplin altına almamız lazım. Bu çocukların bu olaylar içerisinde yer almaması lazım. Ben Hakkari halkına buradan sizin aracığınızla bu çağrıyı da yapmak istiyorum."

İHA muhabirinin, 'Olaylarla ilgili bölgeye müfettişler gönderildi mi?' yönündeki sorusuna ise Vali Muammer Türker, "Emniyet Genel Müdürümüz dün itibarıyla 2 polis müfettişini göndereceğini söyledi. Çıkıp çıkmadıklarını henüz bilmiyoruz. Fakat olayları incelemek üzere buraya 2 müfettiş gelecek" şeklinde cevap verdi.

"YÜKSEKOVA'DA DA OLAYLAR BAŞLADI"
Yüksekova ilçesinde de olayların başladığı yönündeki bir soruya karşılık Vali Türker, "Yüksekova ilçesinde de olaylar başladı. Buradaki olaylarda yaralı konusunda bize bir bilgi intikal etmedi. Bugün Yüksekova 'da kepenkler kapalı, dün de bildiğiniz gibi Hakkari il merkezinde kepenkler kapalıydı. Fakat il merkezinde de Yüksekova'da da birtakım olaylar oluyor sokak aralarında. Bugün 5'inci gün il merkezi itibarıyla bakarsak. Bu olaylar devam ediyor ve bu Hakkari halkına çok ciddi zarar veriyor.

Kepenklerin kapatılması da Hakkarili esnafa çok zarar veriyor. Bu, terör örgütünün umurunda olmayabilir ancak buranın ileri gelenlerinin bunu mutlak surette bir müşterek kararla çözüme bağlaması lazım. Bizler de elimizden geldiği kadarıyla destek vereceğiz. Ancak vatandaşımıza da çok ciddi görev düşüyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 16:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?