4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Validen Rektör Belenli'ye ziyaret

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, bir süre önce Hakkari Üniversite'ne atanan Rektör Prof. Dr. İbrahim Belenli'yi makamında ziyaret etti.

Merzan Mahallesi'nde bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'na giden Vali Nasuhbeyoğlu, burada Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İbrahim Belenli, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar ve öğretim görevlisi Hikmek Yaşar tarafından karşılandı.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ile birlikte makamına geçen Rektör Prof. Dr. İbrahim Belenli, burada yaptığı konuşmada, valiliğin destekleri ile Hakkari Üniversitesi'nin biran önce açılması için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirterek, kendilerine her türlü aşamada destek veren Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'na teşekkür etti.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ise, meslek yüksek okulu, eğitim fakültesi ve sağlık meslek yüksek okulundaki 650 öğrencinin eğitim öğretimlerini Hakkari Meslek Yüksek Okulu'nda sürdürdüğünü belirtti.

Hakkari'nin birkaç fakültesiyle beraber 2008-2009 yılı kılavuzuna girmesini dilediklerini anlatan Nasuhbeyoğlu "Bunun için de altyapı olarak biz elimizden gelen gayreti bugüne kadar gösterdik. Bundan sonraki süreçte de yine göstermeye devam edeceğiz. Üniversitelerin kurgulanmasında kuruluş yeri çok önem arz eder. Gerek kampusun oluşturulması gerek fakülte ve meslek yüksek okulun yapılanmaları baştan iyi kurgulanırsa gelişme de ona göre çok hızlı olur. Ben inanıyorum Hakkari ilimiz için gerek yer seçiminde olsun gerek fakültelerin ayrıştırılmasında ve eğitime geçmesinde en akılcı yol seçiliyor. Hem buradaki gençlerimiz iyi bir eğitim alma imkanına kavuşmuş olur, hem de yöredeki vatandaşlarımız ülkemizin her yerindeki evlatlarımız gelir burada güzel bir eğitim öğretim imkanına kavuşur. Bu üniversitemizin uluslararası olma imkanı da son derece yüksek. Bunu da iyi bir şekilde gerçekten değerlendirmek gerekir. Üniversiteler ülke kalkınmasında olduğu gibi ilin kalkınmasında da önemli. Üniversitelerin ilin kalkınmasında kilit taşları.

Ben inanıyorum halkımızda bu üniversitemizin burada olmasından dolayı hem ekonomik hem de sosyal kültürel anlamda çok önemli kazanımlar elde edecek. Ben rektörümüze başarılar diliyorum. Devletimiz her türlü imkanıyla üniversitemizin gelişmesinde atılacak adımlarda yanırda olacak. Hakkari Valiliği ve İl Özel İdaresi olarak biz de yanında olacağız. Böylece de inşallah başarılı bir süreç elde edeceğiz" şeklinde konuştu.

Vali Nasuhbeyoğlu, yaptığı konuşmanın ardından Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli'ye kenti tanıtan çeşitli meteryaller hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 16:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?