4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Validen yaşlı kadına şefkat eli

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, bir köy ziyareti sırasında yanına gelerek hasta olan oğlunun tedavisi için yardım isteyen yaşlı kadının sorun ve sıkıntılarını dinledi, ilgililere talimat vererek isteğini yerine getirdi.

Önceki gün Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Ortaç köyü İlk Öğretim Okulu'nu ziyaret eden Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Valinin köye geldiğini öğrenen 70 yaşlarındaki Sıti Çağlar isimli yaşlı bir kadın ise bir elinde bastonu, diğer elinde ise bir dilekçeyle uzun süre Vali Nasuhbeyoğlu'nun okuldan çıkışını bekledi. Valinin okuldan çıkmasıyla birlikte elindeki dilekçeyi uzatan Sıti nine, Kürtçe olarak çocuklarının işsiz olduğunu ve geçim kaynakları bulunmadığı için çok zor durumda olduklarını belirtti. Yaşlı kadın, 18 yaşındaki çocuğu Yusuf Çağlar'ın hasta olduğunu ve tedavi edemediklerini söyledi. Tercümanları yoluyla kadınla yakında ilgilenen Vali Nasuhbeyoğlu, yörede yardıma muhtaç hiçbir aileyi aç ve açıkta bırakmadıklarını belirterek, hasta çocuğunu derhal hastaneye kaldırılması talimatı verdi.

Köy dönüşünde İHA muhabirine açıklamada bulunan Vali Nasuhbeyoğlu, yaşlı kadının hasta olan 18 yaşındaki Yusuf adındaki çocuğunu bir ambulansla köyden alarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını ve ayakta yapılan tedavisinin ardında yeniden köyüne gönderildiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 13:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?