2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Valilik Berlin'de fuara katıldı

Van Valiliği, Almanya'nın başkenti Berlin'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'na katıldı.

Van Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz başkanlığında Almanya'ya giden ekip, Türkiye'deki turizm firmaların yer aldığı stantda Van'ın tanıtımını yapıyor. 180 ülkeden yaklaşık 11 bin firmanın yer aldığı Uluslararası Turizm Borsası (ITB) fuarı 15 Mart Pazar günü sona eriyor. Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz'ın başkanlığındaki turizm tanıtım ekibi Van'ın Urartu mimarisi başta olmak üzere diğer eserlerini Türkçe, Almanca, İngilizce hazırlanan CD'ler ve broşürlerle tanıtıyor. Van'ın standına çok büyük bir ilgi olduğunu belirten Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, turizmcilerle birlikte iyi bir tanıtım yaptıklarını söyledi. Van standını başta Almanlar olmak üzere çok sayıda yabancı turizm seyahat acente temsilcileri ve tur operatörlerinin ziyaret ettiğini kaydeden Yılmaz, "Van Valiliği olarak ilk kez uluslar arası bir fuara katılıyoruz. ITB Berlin Fuarı, aynı zamanda dünyadaki en önemli turizm fuarlarından olup, turizm borsası olarak da bilinmektedir. Valilik olarak hazırlattığımız Türkçe, İngilizce ve Almanca CD'ler ve broşürlerle Van'ın kültür değerlerini bu fuarda tanıtmaya çalışıyoruz. Ayrıca fuara katılan dünya çapındaki turizm organizasyonları yapan ve tur operatörlerine de ilimizin tarihi ve kültürünü anlatarak ilimize yabancı turistleri getirmeleri için görüşmeler yapıyoruz. Valilik olarak yurtiçi ve yurtdışında yaptığımız tanıtımlarla bu yıl Van'ın turizmde hak ettiği payı alacağına inanıyoruz. 2009 yılında İstanbul'da katıldığımız EMİTT ve şuandaki Berlin Fuarı'nda yaptığımız tanıtımlarla Van'ın turizmde gerçek yerini alacağına inanıyorum" dedi.

Bu arada fuarın açılışında bulunmak üzere Berlin'e gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz'da Van standını ziyaret ederek, Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz'la bir süre sohbet ederek, kentin turizm değerlerini konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 19:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?