5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Valilik kapısında çıplak eylem!

VALİ İLE GÖRÜŞEMEYİNCE VALİLİK KAPISINDA SOYUNDU

Hakkari'ye iş sahibi olmak için geldiğini söyleyen Aksaraylı bir vatandaş, vali ile görüştürülmediğini iddia ederek valilik binası önünde üstünü çıkardı, daha sonra protesto amacıyla Ankara'ya kadar yürümek için yarı çıplak vaziyette yola koyuldu.

Sabah saatlerinde Hakkari Valiliği binası önünde ilginç bir olay yaşandı. Vali ile görüştürülmediğini söyleyen Aksaray nüfusuna kayıtlı Orhan Meler isimli vatandaş, sinirlenerek elbiselerinin bir bölümünü çıkarıp kapı önüne attı. Görevli polisler elbiseleri toplarken, şahıs durumu protesto etmek amacı ile yarı çıplak vaziyette Ankara'ya gitmek amacıyla Van'a doğru karayolundan yürümeye başladı. Basın mensuplarının Hakkari-Van karayolundaki Keklikpınar Mahallesi'nde yarı çıplak olarak yakaladığı Meler,

"Böyle nereye gidiyorsun?" sorusuna' sorusuna karşılık, "Vali ile görüşmek istedim ancak beni görüştürmediler. Valilik önünde üstümü çıkararak protesto ettim. Şimdi de Hakkari'den Ankara'ya kadar yaya yürüyeceğim" dedi.

Karayolu üzerinde bulunan bakkaldan su ve ekmek alan Orhan Meler, daha sonra da vatandaşların şaşkın bakışları arasında yürüyüşüne devam etti.. İçinde bulunduğu durumu basın mensuplarına anlatan Orhan Meler, "Ben aslen Sakaryalıyım. Eşim vefat ettiği için bakamadığım 2 çocuğumu çocuk yetiştirme yurduna vermek zorunda kaldım. 4 yıl önce de işlemediğim bir suçtan dolayı beni cezaevine gönderdiler. Hırsızlık suçundan Gümüşhane Cezaevi'nde 4 yıl kaldım. Cezaevinden ise 10 gün önce çıktım. İş bulmak için

Hakkari'ye geldim. Vali ile görüşmek istedim, görüştürmediler. Üstümü valiliğin önünde çıkararak elbiselerimi orada bıraktım. Ben Hakkari'den Ankara'ya kadar yarı çıplak yürüyeceğim. Gittiğim her yerde kimlik kontrolü yapan polis, sabıkamdan dolayı bana sorun çıkarıyor. Artık bıktım, yeter artık. İşlemediğim bir suçtan dolayı fişlenmişim ve hayatım kararmış" iddialarında bulundu.

Valilik yetkilileri ise konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

VALİ İLE GÖRÜŞEMEYİNCE VALİLİK KAPISINDA SOYUNDU
VALİ İLE GÖRÜŞEMEYİNCE VALİLİK KAPISINDA SOYUNDU
VALİ İLE GÖRÜŞEMEYİNCE VALİLİK KAPISINDA SOYUNDU
VALİ İLE GÖRÜŞEMEYİNCE VALİLİK KAPISINDA SOYUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 14:35:03
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 14:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?