2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Valilikten Nevruz paneli

Hakkari Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle 'Türk Kültüründe Nevruz' konulu bir panel düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen panele Hakkari Valisi Muammer Türker, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Vali Yardımcısı Abdülkadir Duran, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Zuhuri Atilla Ataalp, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan panelde, katılımcılara 'Nevruz' konulu bir gösterim izletildi. Daha sonra Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Gürdal başkanlığında yapılan panele geçildi. Panele konuşmacı olarak katılan Azerbaycan Avrasya Vakfı Başkanı Prof. Dr. Kamil Veli 'Türk kültüründe Nevruz'un yeni ve önemi', Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alsu Kamalieva 'Kazan Tatarlarında Nevruz', Araştırmacı Yazar Dr. Yaşar Kalafat ise 'Milli kimlikteki yeri bakımından halk inançları kültür kaynağı olarak Nevruz ve yeni gün bayramı' konusunda katılımcılara aydınlatıcı bilgiler verdi. Panelin ardından Vali Türker ve beraberindeki protokol üyeleri 'Türk Kültüründe Nevruz' konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 13:03:48
Güncelleme :19 Mart 2009 Perşembe 13:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?