4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Valilikten saldırı ile ilgili açıklama

Hakkari Valiliği, terör örgütü mensupları tarafından Şemdinli ilçesinde yol kontrol ve mayın arama faaliyetlerinde bulunan Gönüllü Köy Korucusu ve güvenlik güçlerine yapılan saldırı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.


Hakkari Valiliği'nden yapılan basın açıklamasında, "28 Ağustos 2008 tarihinde Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı Ortaklar Güçlendirilmiş Jandarma Karakolu emrinde görevli, yaya olarak görev yapan GKK'lar ile takviyeli yol kontrol ve mayın arama unsurunun Şemdinli ilçesi Tütünlü yol ayırımı Damalan Sırtları bölgesinde sayıları tespit edilemeyen terör örgütü mensuplarının uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırısına uğradığı" belirtildi.


Açıklamada, güvenlik kuvvetlerince teröristlere ateşle karşılık verildiği belirtilerek şöyle denildi: "Derhal manevra yapılmış, teröristlerin bulunduğu bölgeler ile muhtemel kaçış istikametleri ateş destek vasıtaları ile ateş altına alınmış ve teröristler kaçmak zorunda kalmışlardır. Bölgede teröristlerce açılan ilk ateş neticesinde Gönüllü Köy Korucusu (GKK) olarak görev yapan Nezir İlçi şehit olmuştur. Bunun dışında herhangi bir güvenlik görevlisinin şehit olması veya yaralanması söz konusu değilken, bu konu ile ilgili bir kısım basın yayın kuruluşlarında eksik ve hatalı bilgilenmeden dolayı yanlış rakamlar telaffuz edilmiş. Bazı basın yayın kuruluşları ise maksatlı olarak güvenlik kuvvetlerinin zayiatını fazla gösterme gayreti içerisinde olmuştur.Yalan ve yanlış haberler ile kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek kandırılmasına yönelik maksatlı haberlere karşı halkın doğru bilgilendirilmesi maksadıyla bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur."

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 13:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?