3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Valilik'ten saldırıya ilişkin açıklama

Hakkari Valiliği, Şemdinli'de 15 askerin şehit olduğu ve 21 askerin de yaralandığı hain saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 

Hakkari Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Hakkari İl Şemdinli İlçesi'ne bağlı Aktütün Köyü'nde konuşlu olan 13. Jandarma Sınır Bölüğü'nde görev yapan güvenlik kuvvetlerimiz hudut güvenli maksadıyla yaptıkları keşif faaliyeti esnasında 3 Ekim 2008 tarihlinde sınırlarımızda yasadışı giriş yapan kalabalık terör örgütü mensubunun saldırısına maruz kalmış ve çatışma çıkmıştır. Sınırımızın hemen ötesinde ağır silahlarda kullanan terör örgütü mensupları ile güvenlik kuvvetlerimiz ve onlarla beraber olan Aktütün Geçici Köy Koruyucularımız kahramanca mücadele etmişler ve en az 23 terörist etkisiz hale getirilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Adli makamların gerekli incelemelerini sürdürdüğüne değinilen açıklamada, "Adli makamlarımız gerekli incelemeleri sürdürmekte olup, terör örgütü mensuplarından ele geçirilen silah, el bombaları, roketler, sırt çantaları ve benzeri gibi malzemelere de el konulmuş. Etkisiz hale getirilen terörist cesetlerinin olay yerinde teşhis çalışmaları devam etmektedir" denildi. 

Ayrıca yapılan yazılı açıklamada; "Hakkari'de yaşayan vatandaşlarımız adına olayda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'mize ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz. Güvenlik kuvvetlerimiz hudutlarımızın güvenliği için canla başla görevine devam etmekte, bölgede terör örgütüne yönelik operasyonlar aynı azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 13:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?