4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Valilikten tanıtım atağı

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, bölgenin tarihi, kültürel ve turistik değerlerini konu alan afişler hazırladıklarını söyledi. 

Konuyla ilgili İHA muhabirine bilgi veren Vali Nasuhbeyoğlu, hazırladıkları afişleri yurt dışındaki büyükelçiliklere de göndereceklerini belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle kentin turistik kültürel ve tarihi konularında tanıtımını sağlayacak önemli projeler üzerinde çalıştıklarını anlatan Nasuhbeyoğlu, Hakkari'nin tarihi, kültürel ve turisttik değerlerini konu alan afişler hazırladıklarını ifade etti. Hazırladıkları afişleri çerçeveleyerek Hakkari'deki sivil toplum örgütleri, kurum müdürlükleri ve Türkiye'deki il kültür müdürlüklerine göndereceklerini belirten Nasuhbeyoğlu, bunun yanında yurt dışındaki değişik büyükelçiliklere de ulaştıracaklarını söyledi. Hakkari'nin turizm bakımında çok önemli mekanların bulunduğunu sözlerine ekleyen Nasuhbeyoğlu, yörede rafting için müsait yerlerin bulunduğunu belirtti. 

Dünyaca ünlü Hakkari kilimlerini internet ortamında satışa sunduklarını da ifade eden Nasuhbeyoğlu, "Dünyaca ünlü Hakkari kilimlerinin internet üzerinden tanıtımına ve satışına başladık. Ayrıca bastırdığımız kilim broşürlerini dünyanın değişik ülkelerine göndererek tanıtımını sağlayacağız. Kızlarımızın dokuduğu el emeği göz nuru kilimlerimizin tanıtımı ve Internet üzerinde satışı için www.hakkari-kilim.com.tr adresi kurduk. Burada hem kilimlerimiz tanıtıyoruz hem de mağaza sayesinde Internet üzerinde satış başladık. Kültür ve Turizm Bakanlığımız da Hakkari'nin daha iyi tanıtımını sağlamak amacıyla bize çok büyük destekler veriyor" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 18:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EDA ÖZBEK IP: 88.241.165.xxx Tarih : 6.04.2007 16:38:24
SAYIN VALİM HAKKARİ YILLARDAN BERİDİR BÖYLE BİR VALİYE TABİRİ CAİZSE SUSAMIŞTI.GELDİĞİNİZDEN BERİ BİRÇOK ŞEYİN DEĞŞTİĞİNİ VE HERKESİN HAK ETTİĞİ YERDE YER ALDIĞINI GÖRÜYORUM.HAKKARİYEDE BÖYLE BİR VALİ YAKIŞIR.HAKKARİLİ BİR GENÇ OLARAK YÜREKTEN KUTLUYORUM SİZİ.