2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Valiyi ağlatan gerçek

Hakkari Valisi Muammer Türker, ÖSS ve SBS'de başarılı olan öğrencileri kabulünde, yöredeki çocukların çok zor şartlar altında eğitim gördüğünü belirtirken bir ara duygulanarak konuşmaktan zorluk çekip mendilde yaşaran gözyaşlarını sildi.

Vali Türker, il ve ilçelerde değişik okullarda gelen bir gurup öğretmen ve öğrenci ile valilik toplantı salonunda bir süre sohbet etti. Eğitim kalitesinin yükseltilmesi çini ellerinde geleni yaptıklarını belirten Vali Türker, bu yıl yine ÖSS ve SBS'de son sırada yer almalarına rağmen morallerini bozmayacaklarını ve başarılı olabilmek için daha çok çalışacaklarını söyledi.

 Bundan sonra tüm umutsuzlukları geride bırakarak yeni projeler üreterek başarının yollarını arayacaklarını belirten Türker, "Kısıtlı imkanlarımıza rağmen öğrencileri SYDV kaynakları ile küçük harçlıklarla destekliyoruz. Bu yeterli değil ama kaynaklarımız sınırlıdır. Bugün burada ÖSS'de ilk 20'ye giren ve SBS'de ilk 10'a giren başarılı öğrencilerle bir araya geldik. Hakkari'nin eğitim karnesi iyi değil ama bizim ilerlememiz gerekir. Şehrin değişik noktalarında zor şartlar altında okumak için çırpınan çocuklar gördüm. Benim de annem babam okuma yazma bilmiyor, 9 çocuklu bir aileyiz. Ben de bu zorlukları çok iyi bilirim. Buradaki çocukların okuması ve başarılı olabilmeleri için elimde geleni yapacağım" dedi.

VALİ TÜRKER GÖZYAŞI DÖKTÜ

Hakkari Valisi Muammer Türker; yöredeki çocukların çok zor şartlar altında eğitim ve öğretim gördüğünü ve bunu gözleriyle gördüğünü belirterek, kısıtlı imkanlara rağmen onların okuması ve iyi yerlere gelmesi için elinden geleni yaptığını belirtti. Vali Türker'in bir ara duygulanıp konuşmakta zorlandığı göründü. Bir süre suskun kalan Vali Türker, cebindeki mendili çıkartarak gözyaşlarını silmesi dikkatlerden kaçmadı.

Bazı öğrenciler ise, tahrip olmuş okullarda eğitim ve öğretim gördüklerini ancak hükümetin yeni atılımları ile birlikte yeni okullara kavuştuklarını belirterek, son zamanlarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gayretleri sonucu gelen öğretmenler sayesinde eğitim ve öğretimin her geçen gün daha iyiye gittiğini belirttiler. Bir öğrenci ise okuyan öğrencilere maddi desteğin verilmesinin şart olduğunu belirterek, yetkililerin gereğini yapması gerektiğini söyledi.

Vali Türker, ÖSS ve SBS'de başarılı olan öğrenci ve öğretmenlerle iki gurup halinde fotoğraf çektirerek kalem ve defter hediye etti. Toplantının bitmesiyle birlikte kapı girişinde bekleyen Vali Türker, öğretmen ve öğrencilerle tek tek tokalaşarak kendilerini uğurladı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut da katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 15:47:24
Güncelleme :23 Temmuz 2009 Perşembe 15:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?