4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Vallahi benim aklıma gelmişti

Hakkari Üniversitesi'nden yükselen yardım çağrısına ünlü oyuncu Yılmaz Erdoğan ses verdi. 

Hakkari Üniversitesi'nin çiçeği burnunda rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli ilk hedefinin Hakkari sokaklarını sinema ve tiyatro afişleriyle süslemek olduğunu söylemiş ve Hakkarili ünlü oyuncu Yılmaz Erdoğan'a "Gelin, Hakkari'yi sanatla ayağa kaldıralım" diye seslenmişti. Erdoğan cevap verdi: "Hocam ne zaman isterse yanındayım." 

BİZİM İÇİN GÖREV

Oxford doktoralı Rektör Prof. İbrahim Belenli'nin çağrısına kulak veren Erdoğan, en yakın zamanda Rektör Belenli ile üniversite için neler yapılabileceğini görüşeceğini söyledi. Tekirdağ Mürefte'de halen film çekimlerini sürdüren Yılmaz Erdoğan, "Kültür sanata dair ne yapılması gerekiyorsa, Hocam ne zaman isterse Hakkari'de yanında oluruz. Bu o topraklardan çıkmış benim gibi insanlar için görevdir. Sonuna kadar Hakkari Üniversitesi'ne destek olacağız" dedi. Belenli'nin "Hakkari'yi sanatla ayağa kaldırma" fikrini çok beğendiğini belirten Erdoğan, Hakkari sokaklarını sinema ve tiyatro afişleriyle süsleme hayalinin kendisinin çok heyecanlandırdığını, en kısa zamanda bu hayalin gerçek olması için ter dökmeye hazır olduğunu söyledi.

REKTÖRÜMÜZ ONURUMUZDUR

Erdoğan, "Hakkari'de üniversite açılması ve oraya Oxford'tan gelen bir rektörün atanması üniversitemiz için büyük bir onurdur. Hakkarililerin üniversite bünyesinde kendilerine sunulacak şansları en iyi şekilde değerlendireceğinden şüphem yok. Hakkarililer herşeyin en güzelini hak ediyor" dedi.

Çağrımız etkili oldu 

Yeni Şafak, 3 gün önce Hakkari Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. İbrahim Belenli'nin Hakkari'li sanatçı Yılmaz Erdoğan'a yaptığı yardım çağrısını dün birinci sayfadan duyurdu. "Yılmaz Erdoğan'a çağrı" başlıklı haberde, Belenli, ilk hedefinin Hakkari sokaklarını sinema ve tiyatro afişleriyle süslemek olduğunu söyledi.

Yenişafak
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 08:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?