4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Van-Hakkari yolu ulaşıma açıldı

Hakkari-Van karayolunda kaya parçalarının düşmesi sonucu ulaşıma kapanan yol, yapılan çalışmalar sonucunda çift şerit olarak ulaşıma yeniden açıldı. 

Hakkari'den 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiinde tehlike arz eden büyük kaya parçaları Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri tarafından dinamitlerin yardımı ile parçalandıktan sonra yol açma çalışmaları başlatılmıştı. 

Çalışmalar yapılırken büyük kaya parçalarının yola düşmesi sonucu 7 saat boyunca ulaşım durmuş, bölgede çok sayıda araç ve vatandaş mahsur kalmıştı. Yolun ulaşıma açılması için 15 iş makinesi ve 100 personel tarafından çalışmalar aralıksız devam etti. Gerçekleştirilen çalışmalar 

neticesinde karayolu bugün çift yönlü olarak trafiğe açıldı.
İHA muhabirine açıklamada bulunan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, bugün itibarıyla Hakkari-Van karayolunu iki yönlü olarak ulaşıma açtıklarını belirtti. Yolda genişletme çalışmalarının süreceğini ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, vatandaşların kendi emniyetleri açısında görevlilere yardımcı olması gerektiğini belirtti. 

Hakkari-Van karayolu 7. kilometresi Depin mevkiinde yola kayaların düşmesi sonucu onlarca araç mahsur kalmış, inceleme yapmak üzere belgeye giden Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu düşen kayalardan son anda kurtulurken, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Erhan Kubat ayağından hafif yaralanmıştı.
İha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2007 Pazartesi 23:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?