4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Van karayolunda yine yol çalışmaları

Hakkari'de sürdürülen yol genişletme çalışmaları nedeniyle Hakkari-Van karayolunun zaman zaman trafiğe kapandığı belirtildi.


Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla yapılan yol genişletme çalışmalarında tepelerden inen kaya parçaları tehlike saçıyor. Şehirden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiinde devam eden çalışmalarda müteahhit firma tarafından görevlendirilen iş makineleri bir taraftan yol genişletme çalışmalarında bulunurken, diğer taraftan ise tepelerden kopacak olan kaya parçalarını indiriyor. Çalışmalar sırasında inen kaya parçalarından dolayı ulaşıma kapanan Hakkari-Van karayolunda her gün onlarca aracın saatlerce mahsur kaldığı bildirildi. Aralarında yolcu minibüslerinin de bulunduğu araçlar uzun kuyruklar oluştururken, vatandalar ise saatlerce yolun açılmasını bekliyor.


Yaklaşık 3 yıldır genişletme çalışmaları devam eden yolda sıkıntılar yaşadıklarını belirten Necip Acar ve Uğur Taş isimli sürücüler, Hakkari'ye giriş ve çıkış yapmak isteyen araçların her gün en az 3-4 kez saatlerce kapanan yolda beklemek zorunda kaldığını belirtiler. Vatandaşlar, "Karayolundaki çalışmaların biran önce bitirilmesi gerekiyor. Artık kış mevsimine giriyoruz. Kışın kar ve buz, yazın ise bu çalışmalara takılıyoruz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 17:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?