4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Vatandaş randevu sistemini istiyor

Hakkari'deki vatandaşlar tam donanımlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ndeki aşırı yığılmadan kurtulmak için online randevu sistemine geçilmesini isterken, doktor yetersizliği bu uygulamanın devreye sokulmasını engelliyor. 

Modern cihazlarla donatılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, bir süre önce Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Caddesi Kavşağı'nda devletin milyarlarca YTL'lik yatırımıyla hizmete girdi. Ancak 1,5 ay sonra hizmete giren Hakkari Devlet Hastanesi'nde online randevu sistemine geçilmesine rağmen, söz konusu merkezde bu uygulamanın başlatılması mümkün olmadı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren merkezin önünde uzun kuyruklar oluşturan birçok hastanın aşırı kalabalık nedeniyle numara alamadığı, hastalar arasında sıra yüzünden yer yer kavgaların yaşandığı bildirildi. 

Hamiyet Kaya, Zahir Işık, Rahmi Güldal isimli vatandaşlar, sıkıntının giderilmesi için tek çözümün Devlet Hastanesi gibi online randevu sistemine geçilmesi olduğunu belirtti. 

Vatandaşlar, "Yeni hizmete giren Devlet Hastanesi'nde numara almak için gelen hastaları görmek neredeyse mümkün değil. İnternet üzerinden numara alarak ertesi gün rahatlıkla muayene olabiliyoruz. Ancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde bunun tam tersi yaşanıyor. Merkez tam donanımlı olmasına rağmen online randevu sistemi bulunmuyor. Hastalar, aşırı soğuklara rağmen sabah saat 06.00 sıralarında merkezin kapısında numara almak için bekliyor. Bu ilkel yöntemden kurtulmamız, tartışmalara neden olan kuyruklara bir son verilmesi gerekir. Tek isteğimiz, merkezin internet üzerinden numara alma sistemini kurmasıdır. Bu yapıldığı takdirde sorun giderilecektir" şeklinde konuştu.
 
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yetkilileri ise doktor sıkıntısı nedeniyle hizmet vermekte sıkıntı yaşadıklarını belirtti. 

Tam donanımlı olan sağlık biriminde 13 doktor bulunması gerekirken 3 doktorun görev yaptığını söyleyen yetkililer, "Büyük bir özveri ile çalışan diş hekimlerimizin her biri günde 40 hastaya bakıyor. Bir süre önce 6 sözleşmeli diş hekimi atandı ancak bunların sadece 1'i gelip göreve başladı. Bize günde 400 kişi başvuruyor. Az sayıdaki doktorlarla tüm hastalara bakmak mümkün değil. Yine 2007 yılı içerisinde Hakkari'ye 22 diş hekimi atandı ancak bunların sadece 1 tanesi göreve başladı. Doktorların gelmesi halinde vatandaşın dediği gibi online randevulu sisteme hemen geçeceğiz. Ancak doktor yetersizliği yüzünden bu sisteme geçmemiz mümkün değildir" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 15:54:26
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 16:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?