3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Vatandaşlar bayat balıktan şikayetçi

Hakkari’de açıkta satılan balıkların çoğunun bayat olduğunu ve sağlığı tehdit ettiğini belirten vatandaşlar, balık tezgahlarının denetlenmesini istedi.

Hakkari’nin Altay ve İstiklal caddeleri başta olmak üzere yol kenarlarında satılan balıkların bayat olduğunu, buna rağmen taze diye satıldığı iddia edildi. Ahmet Tan, Salih Güzel, Şehmuz Çiftçi isimli vatandaşlar, kontrolsüz bir şekilde satılan balıkların Zabıta Müdürlüğü ekiplerince denetlenmesi gerektiğini söylediler.

Vatandaşlar, "Balıktan pek anlamadığımız için bayat balığı taze balıktır diye kilosunu 2 ile 3 milyon liradan bize satıyorlar. Zabıta ekiplerine konuyu bildirmemize rağmen önlem alan olmadı. Zehirlenmelerine sebep olabilecek bayat balık satışına yetkililerin seyirci kalmasına bir anlam veremiyoruz" şeklinde konuştu.

Altay Caddesi üzerinde Karadeniz ve Vangölü balığı satan esnaf ise, sadece bazı balık kasalarında bayat balığa rastladıklarını belirterek, bir suçlarının olmadığını söyledi. Belediye Zabıta Amiri Fahri Karga ise, vatandaşların şikayeti halinde denetimlerini sıklaştıracaklarını ancak kendilerine bu konuda herhangi bir şikayetin gelmediğini, halkın sağlığı ile oynayan bütün esnaflara karşı olduklarını ve hiç kimsenin gözyaşına bakmadan gerekli cezaların kesileceğini söyledi.

HAKKARİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 11:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?