4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Vegi rekortmenlerine teşekkür belgesi

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, 2007 yılı gelir ve kurumlar vergisinde rekortmenlerine teşekkür belgesi ile ödüllendirerek, ödenen vergilerin ülke kalkınmasının mayası olduğunu belirtti.

Öğle saatlerinde Hakkari Defterdarlığı tarafından valilik binasında düzenlenen teşekkür belgesi dağıtım törenine Vali Yardımcıları Ali Hamza Pehlivan, Abdullah Uçgun, Orhan Balcı, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik, İl Özel İdaresi Genel Müdürü Süleyman Kaya ile vergi rekortmenleri katıldı.

Gelir ve kurumlar vergisinde en çok gelir verenlere teşekkür belgelerini kendi elleriyle veren Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, ödenen vergilerin ülke kalkınmasının mayası olduğunu söyledi. Zor coğrafyada vergilerini sağlıklı bir şekilde ödeyenlere teşekkür ettiğini belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Ödenen vergiler her türlü konu hizmetlerin çıtasını yükseltecektir. Vergilerini ödeyen vergi rekortmenleri yüzümüzü güldürmüştür" dedi.

İl Defterdar Yardımcısı Yıldız Er ise, 2007 yılı içersinde gerçek ve basit usulde toplam 4 bin 111 gelir vergisi, 718 kurumlar vergisi mükellefine hizmet verildiğini belirtti. Bir yıl önceki yıla oranla yüzde 21 artışla 49 milyon 802 bin 379 YTL vergi tahakkuk ettirildiğini söyleyen Er, "2007 yılı gelir vergisinde İsmet Aklan, Ümit Demirer, İsmet Ölmez, Gazi Akdoğan ve Faruk Ertunç, kurumlar vergisinde ise Ci-Sa Hayvancılık, Meskan Ölmez, Şahin Petrol, Eler Sağlık Hizmetleri Limitet şirketi ve Gökfa İnşaat Gıda Şirketi ise ilk beş sırayı paylaşmışlardır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 17:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?