4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Vekil dağlarda su aradı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari milletvekili Abdulmütalip Özbek ve beraberindeki heyet, 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylası çevresindeki dağlarda su kaynakları arayışı başlattı.


Milletvekili Abdulmütalip Özbek, AK Parti Hakkari İl Başkanı Osman Kızılban, Hakkari Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon Birim Müdürü Mehmet Kızılkaya ile birlikte 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylası yakınlarında bulunan Otluca köyü Uyanık Mahallesi'ndeki dağlarda içme suyu kaynakları aradı.

Araçların gidemediği yolları yaya olarak geçen milletvekili ve beraberindeki heyet bir süre su kaynağı aradıktan sonra Otluca köyüne gitti. Köylülerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen milletvekili Abdulmütalip Özbek, yaptığı açıklamada Hakkari'nin en az 100 yıllık su sorununu çözmek için çalışma yapacaklarını söyledi. Özbek, "Su sorununu gidermeye çalışırken, iyi bir maliyetle insanlarımıza en kaliteli suyu nasıl verebiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz.

Ön inceleme yaptık buralarda. Yakında ekipler bölgede detaylı çalışma yapacaktır. Küresel ısınmadan dolayı bölgemiz ve dünyada büyük bir su sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu durum böyle devam ederse Hakkari'de ciddi bir su sorunu yaşanabilir.

Soruna şimdiden çözüm üretmek için inceleme yaptık. Ekipler tarafından yapılacak olan araştırma sonucunda İller Bankası ile Çevre ve Orman Bakanlığı'na rapor sunulacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 17:01:06
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 17:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?