2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Vekil öğretmenler tepkili...

VEKİL ÖĞRETMENLER YÜRÜDÜ

Hakkari'deki bir grup vekil öğretmen, köy okullarına 185 yerine 14 öğretmen alınmasını protesto etti.

Bu sabah saatlerinde Atatürk Anadolu Lisesi konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından köy okullarına alınacak 14 vekil öğretmen için kura çekimi yapıldı. Bu sırada bir vekil öğretmen, kura kutusunu masadan alıp yırtarak tepkisini dile getirdi ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut'a, "Durankaya Beldesi İlköğretim Okulu'nda 1 sınıfta 60 öğrenci eğitim görüyor. Geçen yıl bu okula 9 öğretmen atanırken bu yıl neden 2 öğretmen atanıyor?" dedi. Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise, öğretmene cevap olarak "Benim çocuğum bu okulların hiçbirinde eğitim görmüyor. Benim vereceğim öğretmen gidiyorsa gitsin, gitmiyorsa okulun kapısına kilit vuracağız şeklinde" cevap verdi. Bunun üzerine Batı illerinde Açık Öğretim Fakültesi'ni bitirenlerin çoğu Hakkari merkeze alınırken Hakkarili öğretmenlerin köy okullarına verilmesine tepki gösteren vekil öğretmenler, salonu terk ederek haklarını savunmak için valiliğe doğru yürüyüşe geçti. Valilik önünde, "Milli Eğitim Müdürü istifa" sloganları atan yaklaşık 185 öğretmen, bir süre yağmurun altında bekledi. Daha sonra da İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin devreye girmesiyle birlikte vekil öğretmenleri temsilen 2 öğretmen Vali Muammer Türker ile görüştü. Vali Türker, öğretmenlere pazartesi günü vekil öğretmenlik konusuna yeni bir düzenleme getireceğini belirtti. Bu sırada diğer vekil öğretmenler, Vali Türker ile görüşen arkadaşlarını 2 saat boyunca yağmurun altında bekledi. Valilikten olumlu cevap alan vekil öğretmenler, daha sonra sessizce dağıldı.

 "MİLLİ EĞİTİM, TEK FABRİKAMIZ OLAN VEKİL ÖĞRETMENLİĞİ KAPATTI"

Hakkari'de işsizliğin had safhada olduğunu, birçok arkadaşlarının ise zor şartlar altında üniversiteyi bitirmelerine rağmen halen boşta olduğunu belirten vekil öğretmenler, "Geçen yıl köy okullarına 245 öğretmen alınırken bu yıl 14 kişi alınacak. Umutlarını vekil öğretmenliğe bağlayan bizler mağdur edildik. Bölgede meydana gelen olaylar sırasında hiç kimse cesaret edip en ücra köşelerdeki okullara gitmezken bizler buralarda öğretmenlik yaptık. Şimdilerde ise Batı'dan öğretmen getirip yerimize alıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı medya kanalıyla, "Haydi Kızlar, Haydi Çocuklar Okula" derken maalesef bu okulların çoğu halen kapalı bulunmaktadır. Bizler ise üniversiteyi bitirmemize rağmen ortada kaldık. Çocukların eğitimsiz kalmaması için köy okullarına bir an önce öğretmen gönderilmesi gerekmektedir" açıklamasını yaptı.

Bazı vekil öğretmenler ise, tüm imkansızlıklara rağmen üniversiteyi bitirdiklerini ancak halen işsiz olduklarını belirterek, devletin kendilerine bir iş kapısı açmaması halinde Kuzey Irak'a gidip peşmerge olacaklarını söyledi.

VEKİL ÖĞRETMENLER YÜRÜDÜ
VEKİL ÖĞRETMENLER YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 16:38:04
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 22:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?