2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Vekil öğretmenlerin kura heyecanı

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından köylere alınacak vekil öğretmen adaylarının kura çekimi yapıldı.

2009-2010 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte onlarca köydeki öğretmen açığının kapatılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Alınacak 81 öğretmen kadrosu için yaklaşık 125 öğretmen başvuruda bulundu.

4 yıllık fakülte mezunlarının alınacağı kura çekiminde torpil iddialarının ortadan kaldırılması kura çekimi tüm adayların bulunduğu bir ortamda şeffaf bir şekilde yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, öğretmen adaylarına yönelik kısa bir konuşma yaparak, köylerdeki açığı kapatmak için 81 öğretmene ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Kendilerine 125 öğretmen adayının başvurduğunu anlatan Bulut, kura çekimi yaparak öğretmen adaylarının kafasındaki tüm şaibeleri kaldırdıklarını ifade etti.

Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapılan kura çekiminin başında bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Tanyürek, öğretmen adayları ile tek tek ilgilendi. Vekil öğretmenlik için başvuran bazı üst düzey bürokratların eşlerinin görev yerlerinin köylere çıkması, kura çekiminin ne kadar şeffaf bir şekilde yapıldığını gözler önüne serdi.

İKİ YILLIK YÜKSEKOKUL MEZUNLARININ DURUMUMUZ NE OLACAK
Yörenin zor şartlarına göğüs gelerek iki yıllık yüksekokul okuduklarını belirten bazı öğretmen adayları ise, 4 yıl boyunca sınır boylarında görev yaptıklarını belirttiler. Şimdi kendileri yerine 4 yıllık fakülte mezunlarının başvurularının kabul edildiğini anlatan adaylar, il merkezinde halen 500 civarında öğretmen açığı bulunduğunu, işsizliğin had safhaya ulaştığı Hakkari'de bu yıl kendilerine öğretmenlik verilmemesine ise bir anlam veremediklerini söylediler. Hakkari'de iş sahaları olmadığı için bütün hayallerini yeniden öğretmenliğe bağladıklarını belirten öğretmen adayları yetkililerin seslerine kulak vermesine istediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 22:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?