4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Veliler çözüm istiyor

Hakkari Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Başkanı Cumali Özkan, 2008-2009 öğretim yılı başında ilde bin 280 öğretmen açığı, 50-60 arasında sınıf mevcutları olduğunu, pansiyonlara yerleşmesi gereken yüzlerce öğrencinin ise barınma sorunu nedeniyle köylerine geri döndüklerini iddia etti. 

Hakkari'de öğretmen açığı ve eğitim sorunlarına dikkat çekmek isteyen ÖVDER ve Okul Aile Birliği başkanları ilk olarak Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İl Başkanı Osman Kızılban'ı makamında ziyaret etti. 

Burada bir konuşma yapan ÖVDER Başkanı Cumali Özkan, yıllardan beridir yaşanan eğitim sorunlarına çözüm bulunması amacıyla böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti. Özkan, "İktidar bir partiye mensup parti başkanı olarak çareyi sizlerde gördük. Başka ne yapabiliriz. Valimiz veya milli eğitim müdürümüz imkanları sınırlı. Milletvekillerimiz de bu konuda pek duyarlı değiller. Peki biz ne yapalım. Bakana, hükümete ve yetkililere seslenmekten başka bir çaremiz var mı? Sayın parti başkanımızdan bizim bu dileğimize ve sıkıntımıza sözcü olmasını elçi olmasını istiyoruz. Bunun için buradayız" dedi. 

Ak Parti İl Başkanı Osman Kızılban ise, yaşanan sıkıntıları kesinlikle Milli Eğitim Bakanı ve partilerinin ilgili tüm birimlerine ileceğini belirterek, "İnşallah biran önce ilimizdeki öğretmen açığı kapanır ve eğitim sorunları en azından kısmi olarak da olsa giderilir" şeklinde cevap verdi. 

ÖVDER Başkanı Cumali Özkan ve beraberindeki okul aile birliği başkanları Ak Parti İl Başkanı Osman Kızılban'a gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ile görüşmek üzere valilik binasına geçtiler. 

Ancak asayiş toplantısı nedeniyle Vali Nasuhbeyoğlu ile görüşemeyen veliler Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçti. Veliler, Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın makamında olmadığı için sekreterlikte bir süre beklemek zorunda kaldı. Veliler, bir süre makamına geçmek üzere gelen Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın'a görüşmek istediklerini talep etti. 

Müdür Şevki Aydın ise, "Basın mensuplarına demeç ve görüntü çektirtemem, onlar toplumun huzurunu bozuyorlar. Ancak basın mensupları olmadan sizlerle görüşebilirim" dedi. Velilerin de buna tepki göstermesi üzerine Müdür Şevki Aydın, "Sizlerle görüşmeyeceğim" diyerek makamına geçmeden sekreterlik kapısından geri dönerek valilik bölümünü geçti.  

Valilik çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ÖVDER Başkanı Cumali Özkan, Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği olarak Okul Aile Birliği başkanlarıyla birlikte ildeki öğretmen açığına dikkat çekmek ve eğitim sorunlarını dile getirmek amacıyla bugün bir dizi ziyaret gerçekleştirmeyi düşündüklerini belirtti. 

Ziyaretlerinin ilk ayağında Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari İl Başkanı Osman Kızılban ile görüştüklerini belirten Özkan, "Sayın başkanımızla makamında görüştük duyarlılık gösterdiler. Dinlediği sorunlarımızı ilgili yerlere ileteceğini ve bu konuda duyarlılık göstereceğini söyledi. Akabinde sorunlarla ilgili ilin valisi ile görüşmeyi düşünüyorduk. Eğitim ve öğretimin ikinci haftasında olmamıza rağmen birçok okulumuzda eğitim öğretim halen başlamış değil, birçok okulumuzda öğretmen yok, bazı okullarımızın sıraları yeni taşınıyor, bazı okulların boya badana işleri yeni başladı. Eğitim öğretim ve fiziki alanları olan okullarımızla ilgili sıkıntılar had safhada. Bu konuda neler yapılıyor, neler yapılacak, neden geç kalındı, neden duyarsız davranıldı şeklinde sorular iletecektik. İçeride bir toplantının olduğu, bu toplantıdan dolayı bizim içeri alınamayacağımızı daha sonra eğer uygun ve mümkün olursa görüşebileceğimiz söylendi. Dolayısıyla sayın valimiz ile görüşemediğimiz için sıkıntılarımızı kendisine iletemedik. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçtik. Ancak Milli Eğitim Müdürü yerinde olmadığı için sekreterlikte yarım saat bekledik. Daha sonra gelen Milli Eğitim Müdürü kapıdan giriş yapar yapmaz sekreterinin talimatı ile vali tarafından çağrıldığını ve toplantıya gitmesi gerektiğinin söylenilmesi üzerine makamına geçmeden çıkıp gitti. Dolayısıyla kendisiyle de görüşemedik. Eğitim öğretim konusunda ne kadar duyarlı olduklarını hep birlikte gördük. Çok fazla duyarlı değiller. Ben bunu net olarak velilerin huzurunda söylüyorum. Eğitim ve öğretime yönelik tedbir ve çareler yerelde bitmiştir. Hakkari'de şuanda eğitime yönelik herhangi bir çaba ve ilerlemeye yoktur. Bunun örneğini de görüyor ve yaşıyoruz. Aksini iddia edebilirler, biz iyiyiz diye bilirler. Ancak her sene daha kötü. Şuanda bin 280 öğretmen açığı ile sınıf mevcutları 50-60, pansiyonlara yerleşmesi gereken yüzlerce öğrenci şuanda sokaklarda ve köylerine geri döndüler. Hiçbir çaba ve ilerleme yok. Yetkililere gelince de muhatap bulamıyoruz. Bakanımızdan ve ilgililerden mutlaka Hakkari'ye acil çözüm bulmalarını lütfen rica ediyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 17:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?