3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Velilere 'çocuğuna sahip çık' mektubu

Hakkari'de, polis ile göstericiler arasında çıkan olaylarda çocukların maşa olarak kullanılmaması için ailelerine mektup göndermeye başladı.


Hakkari Valiliği tarafından hazırlanarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla il ve ilçelerde bulunan tüm okullardaki öğrencilere velilerine verilmek üzere mektup gönderildiği belirtildi. Mektupta, vatandaşlara "Yüzyıllardır bu topraklarda huzur ve barış içinde, birlikte ve beraber yaşayan, ortak kültürel değerlere sahip, ortak örf ve adetleri olan, savaş zamanı omuz omuza düşmana karşı kahramanca mücadele eden yüce milletimizin değerli fertleri" diye hitap edilerek şöyle denildi:
"İşte şimdi daha çok birlik ve beraberliğe, hoşgörüye ve paylaşmaya ihtiyacımız var. Çocuklarınızın hayatlarında başarılı ve mutlu olmalarında iyi bir eğitim almalarının payı büyüktür. Çok kıymetli evlatlarınız bizim de onurumuz, gururumuz ve evlatlarımızdır. Onlar bizim geleceğimiz, sizin de gururunuz olacaktır. Hadi onları hep birlikte anne babasına, Hakkari'mize, Türkiye'mize, faydalı okumuş, kültürlü fertler olarak yetiştirelim. Onlar bizim en değerli hazinemizdir. Sizler onları sevgiyle yetiştirirken, bizler tüm kurumlarımızla sizin yanınızdayız. Okullarımızda fedakarca görev yapan öğretmenlerimiz de onları daha güzel yarınlara; müreffeh ve güçlü bir geleceğe hazırlamaktadır. Çok kıymetli çocuklarınızı belirsizlikler içinde başıboş bırakmayalım. Boş zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmelerine yardımcı olalım. Onların gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek her türlü ortamdan, zarar verici arkadaş çevresinden koruyalım, onlara her zaman destek çıkalım. Çocuklarınızı en çok muhtaç oldukları anne baba sevgisinden mahrum bırakmayalım. Her zaman olduğu gibi bugün de sizlerin yanında olmaya ve sizleri desteklemeye hazırız. Sizlerin eğitimin önemine gönülden inandığınızı biliyor, çocuklarınıza ve eğitime desteğinizin artarak devam etmesini bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle mutlu, huzurlu günler ve güzel bir yaşam dileklerimizle."


Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, il ve ilçelerdeki toplam 200 okulda öğrenim gören yaklaşık 70 bin öğrenciye velilerine ulaştırmak üzere bu mektuptan verildiğini belirttiler

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 13:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?