4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Velilerin tercihi seyyarlar

Hakkari'de yeni eğitim öğretim yılı başlarken, hala öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılayamayan veliler daha ucuz ürünlerin yer aldığı sokak tezgahlarını tercih ediyorlar.

Okulların başlaması ile birlikte velilerin okul malzemesi alım telaşı sürüyor. Mağazalardan okul kıyafeti, kırtasiyelerdeise defter, kalem ve çanta alamayan dar gelirli aileler çarşı merkezinin değişik cadde kenarlarında kurulan seyyar tezgahları tercih ediyor.

Vatandaşlar, gerek okul elbisesi ve gerekse kırtasiyenin iş yerlerinde pahalı olduğunu, çok sayıda öğrencisi olan ailelerin malzemeleri buralardan almak yerine uygun fiyatta satışların yapıldığı seyyar tezgahları tercih ettiklerini ifade ettiler.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde tezgah kurarak kırtasiye malzemesi satan Sadi Engin ise, kırtasiyelere göre kendi fiyatlarının çok daha ucuz olduğunu anlattı. Alım gücü olmayan vatandaşların böyle bir hizmet verdikleri için kendilerine teşekkür ettiğini belirten Engin, okulların başlamasıyla birlikte birçok işsiz arkadaşının da seyyar tezgah kurarak bu yoldan aile bütçelerine katkıda bulunduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2011 Salı 13:46:17
Güncelleme :26 Eylül 2011 Pazartesi 17:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?