3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Verimli kavun bereketi

Hakkari'nin Çimenli köyünde bu yıl deneme amacı ile ekilen kavunda bereketli bir üretim dönemi yaşanıyor. 

Şehirde 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve yörenin sebze ihtiyacının büyük bir bölümünün karşılayan Çimenli köyünde, üzüm, domatesi, salatalığı ve birçok sebzenin yanı sıra bu defa ise kavun görücüye çıktı. 

Bir süre önce Hakkari Valiliği tarafından çiftçilere dağıtılan karpuz fidelerinden bu verim alınması üzerine Çimenli köyü sakinleri kavuna yetiştiriciliğine de el attı. Kendi imkanları ile deneme amaçlı kavun yetiştiren köylülerin beklenenin üzerinde verim aldıkları belirtildi. 

Çimenli köyü sakinlerinden Ahmet Kurt, köylerinde her türlü sebze yetiştiğini söyledi. Kurt,"Köyümüzde her türlü sebze ve meyve yetişmektedir. Karpuz yetişmez dediler, yörede 22 kiloluk karpuzlar köyümüzde yetişti ve yapılan yarışmalarda birincilik elde etti. Bu yıl ise deneme amaçlı kavun üretmeye başladık. Kavunda da beklenenin üzerinde verim aldık. Hakkari Çukurca ve Şırnak karayolu üzerinde bulunan köyümüzde ürünlerimizi rahatlıkla satabiliyoruz. Ürünler taze olduğu için günlük olarak hemen tüketiliyor. Kavunu görenler ise şaşırıp 'Bu İran kavunu mu' diye soruyorlar. Biz ise onlara kesinlikle il dışında gelen sebzeyi köyümüze sokmadığımızı anlatıyoruz. Köyümüzde her türlü sebze hormonsuz ve doğal olarak yetiştirildiğini kendilerini söylüyoruz. Kavunun kilosunu 300 YKR den satıyoruz. Böylece aile bütçemize katkıda bulunuyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 13:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?