4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Vinç yerine zabıta

Hakkari Belediye Başkanlığı'nın kent merkezine bir otogara kavuşturma çalışmaları sürürken, Zabıta Müdürlüğü ekipleri kullanılacak alanda bulunan seyyar satıcı kulübelerini güç şartlar altında kendi imkanları ile kaldırıyor.

Türkiye'nin otogarı olmayan tek kenti olan Hakkari, bu eksikliğinden kurtulmaya çalışıyor. Hakkari Belediyesi tarafından yıllar önce güvenlik gerekçesiyle cadde ve sokaklardan alınarak Altay Caddesi'nde bulunan belediye garajları bölgesine yerleştirilen kulübeler yeniden kaldırılırken, açılan alana otogar yapılacağı belirtiliyor.

Bir süre önce başlatılan çalışmalarda VEDAŞ İl Müessesesi Müdürlüğü'ne ait vinç aracının yardımı ile zabıta ekipleri tarafından yerinden kaldırılan kulübeler kamyonetlere bindirilerek sahiplerine teslim ediliyor.

Ancak VEDAŞ İl Müessesesi Müdürlüğü'ne ait vinç aracının başka bir bölgeye görevlendirilmesiyle birlikte zabıta ekipleri Ramazan ayı olmasına rağmen kalan kulübeleri ellerindeki kalas ve demirlerle kaldırarak kamyonetlere yüklüyor. İnsan gücüyle kaldırılan kulübeler, zabıta ekiplerine zor anlar yaşatıyor.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Zabıta Müdürü Fahri Berkay, Altay Caddesi'nde bulunan ve çoğunun depo olarak kullanıldığı kulübeleri kaldırarak yerine yaya trafiğini engelleyen şehir içi ve şehir dışı servisler için otogar yapacaklarını söyledi.

Berkay, "Daha önce VEDAŞ İl Müessesesi Müdürlüğü'ne ait vinç aracı ile kulübeleri kaldırıyorduk. Ancak aracın başka bölgeye görevlendirmesiyle birlikte bugün kulübeleri zabıta gücü yani insan gücüyle kaldırarak kamyonetlere yüklüyoruz. Tonlarca ağırlığındaki kulübeleri her şeye rağmen kalas ve demirlerle kaldırarak kamyonetlere yüklüyoruz. Bu alan ileride otogar olacak. Ramazan ayı olmasına rağmen çalışmalarımızı aksatmadan sürdürmeye çalışıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 23:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?