5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Yaban hayatı unutulmadı

HAKKARİ'DE YABAN HAYATI UNUTULMADI

Hakkari İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, kış mevsiminde yem bulmaktan güçlük çeken yabani hayvanlar için çevre dağlara yem bıraktı.

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğayı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı Korunma Dairesi Başkanlığı talimatları doğrultusundan harekete geçen İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Necmettin Yılmaz, sabah saatlerinde Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, Tedaş Müessese Müdürü İsmail Özdemir, Bayındırlık ve İskan Müdürü İdris Ertuş, Ağaçdibi Köyü Muhtarı Şükrü Turan ve beraberinde bulunan 10 kişilik ekiple birlikte şehirden yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Ağaçdibi köyüne hareket etti.

Araçlarla köye kadar giden Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu ve beraberindekiler, güvenliği sağlayan köy korucular eşliğinde yemlerin bulunduğu çuvalları sırtlayarak hayvanların gelebileceği çevre dağlara doğru hareket ettiler. Yaklaşık 500 metre yaya yürüyen ve yem taşıyan Vali Yardımcısı Sinanoğlu ve beraberindekiler daha sonra da kendi elleriyle buğday ve samanları çuvallarda çıkartarak hayvanların gelebileceği dağların eteklerine boşalttılar.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, il ve ilçelerde yaban hayvanlar için doğaya yaklaşık 2,5 ton et, 2,5 ton buğday ve yem bıraktıklarını belirtti. Çevre ve Orman Müdürü Vekili Necmettin Yılmaz da meydana gelen yoğun kar yağışı sebebiyle dağlarda yaşayan yabani hayvanların yem ve su bulmakta güçlük çektiğini belirtti. Bu nedenle özellikle ala geyik, dağ keçisi ve kekliklerin yoğun olarak yaşadığı Zap Vadisi'ndeki köylere yakın çevre dağlara yem bırakma çalışması başlattıklarını belirtti. Yılmaz,"Ağır kış koşullarının yaşandığı bölgemizde beslenme zorluğu çeken hayvanların yaşamalarına destek sağlamak için yem bıraktık" dedi.

Vali yardımcısı ve beraberindekiler doğaya yem bıraktıktan sonra köylüler tarafından dağlık alanda taş ocak üzerindeki çaydanlığı kontrol ederek, çayın olup olmadığına bakarak daha sonrada köy muhtarı tarafından kendilerine ikram edilen bal, ceviz ve tandır ekmeğini yediler.

HAKKARİ'DE YABAN HAYATI UNUTULMADI
HAKKARİ'DE YABAN HAYATI UNUTULMADI
HAKKARİ'DE YABAN HAYATI UNUTULMADI
HAKKARİ'DE YABAN HAYATI UNUTULMADI
HAKKARİ'DE YABAN HAYATI UNUTULMADI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 17:21:02
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 17:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?