4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yağışlar zarara yol açtı

Hakkari'de iki günden beridir etkisini sürdüren yağışlar nedeniyle bazı evlerin hasar gördüğü bildirildi.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı Van'ın Başkale ilçesi Dereiçi köyünden göç ederek Hakkari'nin Kıran Mahallesine yerleşen 7 nüfuslu Çetin ve 14 nüfuslu Senar ailelerinin evleri akşam saatlerinde etkili olan yağışlardan dolayı zarar gördü. Toprak evlerinin bir süre önce meydana gelen depremde de zarar gördüğünü belirten aileler, yağışlarla birlikte evlerinin duvarlarındaki çatlaklıkların iyice açıldığını ve soğuk kış günlerinde binanın başlarına yıkılacağı korkusu içersinde olduklarını söylediler.

Reşat Çetin, işsiz olduğunu belirterek, imkansızlıklara rağmen 5 çocuğunu okuttuğunu söyledi. Çetin, "Van'ın Başkale ilçesi Dereiçi köyünde tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorduk. Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı köyümüzü terk ederek Hakkari'de toprak evler yaptık. İşsizim, elimde 7 nüfusum bulunmaktadır. Bir süre önce meydana gelen deprem ve önceki akşam meydana gelen yağışlardan dolayı evim tamamen tahrip oldu. Gidecek yerim olmadığı için evin çocukların üzerine çökeceği korkusu yaşıyorum" dedi.

Filit Senar'ın eşi Semra Senar ise, kocasının işsiz olduğunu belirterek ellerinde 12 nüfus bulunduğunu belirtti. Yağışlarla birlikte evlerinin kullanılamaz hale geldiğini anlatan Senar, soğuk kış günlerinde evlerinin duvarlarındaki çatlamaların her geçen gün daha da büyüdüğünü söyledi. Yetkililerin kendilerine yardım eli uzatmadığı taktirde evlerinin üzerlerine çökebileceğini ifade eden Senar, korkudan gece uyuyamadıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 15:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?