5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Yağışlara dayanamayan ev çöktü

HAKKARİ'DE YAĞIŞLARA DAYANAMAYAN EV ÇÖKTÜ

Hakkari'de 11 nüfusun barındığı bir toprak evin damı yağışlara daha fazla dayanamayarak büyük bir gürültü ile çökerken, olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

Yaklaşık bir haftadan beridir il genelinde etkisini sürdüren karla karışık yağmur nedeniyle son bir ay içersinde 3 toprak evin çöktüğü belirtildi. Akşam saatlerinde ise Halife Derviş Mahallesi'nde bulunan ve 11 nüfusun kaldığı 4 odalı toprak evin tavanının bir bölümü yağışlara dayanamayarak saat: 22:00 da büyük bir gürültü ile çöktü.

Çöken odada bulunun Sariye, Hasibe, Meryem, Cevahir ve Salih Aşkan kardeşler o sırada şans eseri daha uyumadıkları için ölümden kıl payı kurtulduklarını belirttiler. Uyumaları halinde şuanda hayatta olamayabileceklerini belirten kardeşler verdikleri sadakaları olduğu için ölümden kıl payı kurtulduklarını söylediler. Enkaz üzerinde çalışan babasının başında biran olsun ayrılmayan 9 yaşlarındaki Esma Aşkan ise, evlerinin çökmesinden dolayı ablası ile birlikte çok korktuğunu belirtti.

15 yaşındaki Salih Aşkan da akşam saatlerinde ablaları ile birlikte yan odada oturdukları sırada büyük bir ses duyduklarını belirterek, gidip baktıklarında ise yattıkları odanın çöktüğünü gördüklerini belirtti. Orada şans eseri bulunan ablasının ise çok korktuğunu belirten Aşkan, onları teselli etmeye çalıştıklarını söyledi.

Olayı anlatan aile reisi H. Hacı Aşkan ise, saat 22:00 sıralarında büyük bir ses duyduklarını belirtti. Aşkan, "Yaz aylarında serbest işçi olarak çalışmaktayım. Ev çöktüğünde çocuklarımın bir kısmı diğer odada idi. Gürültü sesini duyduğumuzda hemen kalktık. Baktığımızda ise evin tavanının olduğu gibi çöktüğünü gördük. Çocuklar bağırıp ağlamaya başladılar. Ben de kendilerini teselli ederek hepiniz sağısınız kimseye bir şey olmadı dedim. Ben kirada oturuyorum 11 nüfusum var, kendim işsizim. Şimdi ne yapacağımı ve nereye gideceğimi bilemiyorum. Kendi imkanlarım ile evin tavanını onarmaya çalışıyorum. Ancak bu kış ortasında tahta direk nerede bulacağımı kara kara düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Aile sakinleri ise evin içinde enkazı elle uzaklaştırmaya çalışarak evin içindeki durumu gösterdiler. Kirada oturan H.Haci Aşkan ile beraberindeki kardeşi çöken evin damını onarmak için çalışma başlattılar.

VALİ TÜRKER GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDU

Olay yerindeki İHA muhabirini telefonla arayan ve durumu öğrenen Hakkari Valisi Muammer Türker ise, aileye geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Valilik olarak aileyi aç ve açıkta bırakmayacaklarını belirten Vali Türker, ilgili kurumları da harekete geçirerek gerekli hasar tespit çalışmalarını hemen başlatacaklarını söyledi.

HAKKARİ'DE YAĞIŞLARA DAYANAMAYAN EV ÇÖKTÜ
HAKKARİ'DE YAĞIŞLARA DAYANAMAYAN EV ÇÖKTÜ
HAKKARİ'DE YAĞIŞLARA DAYANAMAYAN EV ÇÖKTÜ
HAKKARİ'DE YAĞIŞLARA DAYANAMAYAN EV ÇÖKTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 13:41:05
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 13:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?