5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Yangın sildi, süpürdü!

HAKKARİ'DE YANGIN

Hakkari'de çıkan yangında Sönmez ailesinin yiyecek deposu ile meyve bahçeleri kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, yangın önceki gün öğle saatlerinde köylerinde göç eden ailelerin yoğunlukta bulunduğu Keklikpınar Mahallesi'nde meydana geldi.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı 1995 yılında Çukurca ilçesi Kavuşak köyünde göç eden 14 nüfuslu Sönmez ailesi, Keklikpınar Mahallesi'ne yerleşti. Toprak evde ikamet eden Sönmez ailesinin evinde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevlerin odunluk kısmına da yayılmasıyla birlikte yangın iyice büyüdü. Mahalle sakinleri ve itfaiye ekibinin yardımıyla yapılan bir saatlik çalışmanın ardında yangın kontrol altına alınabildi. Yangında can kaybı olmazken ailenin erzak deposu bölümü, odunluk ve yetiştirdikleri hayvanlar için topladıkları ot bağları tamamen kullanılamaz hale geldi.

Yangının nasıl çıktığını kendilerinin de bilmediğini belirten ev sahibi Süleyman Sönmez, çıkan yangında tüm birikimlerinin yandığını söyledi. Sönmez, "Bizler Çukurca ilçesi Kavuşak köyünden göç ederek şehre yerleştik. Ben işsizim, 14 nüfusum bulunmaktadır. Çıkan yangında evin ön tarafında bulunan gıda malzemesinin bulunduğu bölüm, odunluk ve ot bağlarım yandı. Evin önündeki meyve bahçemde büyük zarar gördü. Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Hakkari Valiliği'nin bize sahip çıkarak destek vermesini istiyoruz" dedi.

HAKKARİ'DE YANGIN
HAKKARİ'DE YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 17:00:01
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 17:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?