5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Yangına başkan müdahalesi

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDE KORKUTAN YANGIN

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait boş binada çıkan yangın, Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu'nun kullandığı itfaiye aracının müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Hakkari-Van Bulvarı üzerinde bulunan İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait iki katlı boş binanın alt katında bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Durumun Belediye Başkanlığı'na bildirilmesi üzerine hareket geçen itfaiye ekipleri, hemen bölgeye giderek çıkan yangına müdahalede bulundu. İtfaiye ekipleri yangını binanın üst katına sıçramadan kontrol altına alarak soğutma çalışmalarına başladı.

Bölgeye gelen Hakkari İl Sağlık Müdürü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Özlem Köse, binada çıkan yangınla ilgili itfaiye ekiplerinden bilgi aldı. İtfaiye ekipleri, yangınla birlikte binada bulunan bazı evrakların kül olduğunu, bazılarının ise tahrip olduğunu belirtti.

Yangınla ilgili gazetecilere bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Özlem Köse, daha önce ana çocuk sağlığı merkezi olarak kullanılan binanın, yerine Sağlık Bakanlığı tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmet binası yapılacağı için yaklaşık 2 yıl önce boşaltıldığını söyledi. Yıkım kararı alınan binanın alt katında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktığını belirten Köse, ''Binanın içinde evrak bulunduğu ve bu evrakların bazılarının yandığı söyleniyor. Binada evrak bulunup bulunmadığını

bilmiyoruz. Sadece bazı dosyalar görünüyor ama bu dosyaların içi boş olabilir. Yani bize ait herhangi bir evrak yok. Bu binamız 2011 yılının Nisan ayında yıkılarak yerine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmet binası yapılacaktır'' dedi.

Yangın söndürme çalışmalarına katılan ve itfaiye aracını kullanan Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu ise, yangının çıktığını duyunca ekiplere yardımcı olmak için geldiğini belirterek, "Yangını bir an önce kontrol altına almak için şoför arkadaşın yerini ben aldım. İçeride insanların olabileceğini düşünerek tüm itfaiye ekibini seferber ettik. Yangına iki araçla müdahalede bulunduk. Ben itfaiye aracını gönüllü olarak kullandım" şeklinde konuştu.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDE KORKUTAN YANGIN
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDE KORKUTAN YANGIN
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDE KORKUTAN YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 14:34:05
Güncelleme :11 Aralık 2010 Cumartesi 21:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?