27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yardım fiyaskosu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından İstanbul’da toplanarak Hakkari’deki depremzede ailelere dağıtılmak üzere gönderilen yardımların hak sahiplerine ulaştırılmadığı iddia edildi. Yaklaşık bir yıl önce meydana gelen sel felaketinde 15 evin yerle bir olduğu ve 2 kişinin hayatını kaybettiği Olgunlar Köyü’ndeki fakir ailelere verilen poşetler dolusu makarna, helva, süt ve bisküvilerin bulunduğu gıda paketlerini gösteren Salih Ölmez isimli vatandaş, bunların kullanılamaz halde olduğunu belirtti.

CHP İl Teşkilatı tarafından 30 hanelik Olgunlar Köyü’ndeki fakir ailelere verilmek üzere 15 gıda paketini teslim aldığını belirten Salih Ölmez, gıda paketlerinin içindeki malzemelerin bozulduğunu görünce tepki gösterdi.

Gönderilen kamyonlar dolusu yardımların partililerin evlerine ve yakınlarına verdikten sonra bir kısmının da dükkanlarda sattıklarını iddia eden Salih Ölmez, aracının bagajına koyduğu yardımları yere atarak tepkisini dile getirdi.

Öte yandan, CHP Hakkari İl Teşkilatı yetkilileri, İHA muhabirinin konuyla ilgili sorularına bilgi vermekten kaçınarak, daha sonra bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 12:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?