4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yarışma sonrası ödüllendirildiler

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri kapsamında değişik dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve bayanlara çeşitli hediyeler verildi. 

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen törene Hakkari Vali Yardımcıları Abdullah Uçgun, Abdül Kadir Duran, TSO Başkanı Ahmet Şen, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Arif Koparan, TSO Meclis Başkanı Remzi Aydoğan, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Cihan Demir ile yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve bayanlar katıldı. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Cihan Demir, Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları çerçevesinde öğrenciler arasında kompozisyon, resim ve şiir dallarında yarışmalar yapıldığını belirterek, dereceye girenlere çeşitli hediyeler verileceğini belirtti. 

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Şen ise, ahilik ahlakı ile ticaret yapılarak üretime ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Şen, "İlimizin en büyük eksiği üretimdir. Üretmek lazım, üretmeden bir şey olmaz. İller, yörenin değerlerini öz varlıklarını hayata geçirerek markalaştırıp ülkesine ve dünyaya tanıtmasıyla kalkınır. İl olarak üretim açısından çok gerideyiz. Yıllardır kilim üretiyoruz. Hala bir pazar bulamadık" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye giren Sermaye Piyasası Kurulu İlköğretim Okulu öğrencisi Emrah Arslan, Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencisi Şilan Şahin ve Cumhuriyet Lisesi öğrencisi Esra Ölmez'e kırtasiye malzemesi, kilim dokumacılığı dalında dereceye giren en yaşlı bayan Fatma Adıyaman ve en geç bayan Hasret Özdemir'e yarım Cumhuriyet altını hediye edildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 15:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?