2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Yasaklı Sevda büyüledi

Hakkari Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ve iki aşiret arasındaki kan davası yüzünden birbirlerine kavuşamayan aşıkların yaşadığı dramını anlatan "Yasaklı Sevda" adlı oyununun sahnelendiği salonda silah sesleri yankılandı.


Hakkari Üniversitesi'nin katkı sunduğu ve topluluk oyunculara tarafından yazılıp Abdullah Demiralp tarafından yönetilen oyun İl Kültür Müdürlüğü Sinema Salonu'nda sahnelendi. Topluluğa üye 15 tiyatrocunun rol aldığı ve 2,5 saat süren oyunda, birbirleri arasında kan davası olan iki aşirete üye aşıkların yaşadıkları üzücü olaylar anlatıldı. Birleşmelerine izin verilmeyen ve infazlarına karar verilen aşıkların kız babası tarafından öldürülmesi, patlayan kuru sıkı silah sesleri, pişmanlıklar ve yükselen ağıtlar salondaki izleyicileri duygulandırdı.
Tiyatro oyununu, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Gürdal, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz ile çok sayıda davetli izledi. Aşırı kalabalık nedeniyle çok sayıda vatandaş ise oyunu ayakta izlerken yer bulamayanlar ise geri dönmek zorunda kaldılar.


Hakkari Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Naim Kazandıoğlu, bu oyunu Hakkari'de tanıtım amaçlı sergilediklerini belirtti. Kazandıoğlu, "Bu oyunu Hakkari Üniversitesi ile ortak düzenledik. Asıl amacımız bu oyunu 26-31 Mayıs 2009 tarihlerinde Ankara Üniversitesi'nde oynamaktır. Ankara'da sahne alacağımız için çok sevinçliyiz. Bize bu imkanları tanıyan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli'ye, rektör yardımcılarına, Hakkari Valiliğine teşekkür ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 14:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?