4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yaylacıların en büyük yardımcıları çocukları

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Hakkari'de Berçelan Yaylası'na çıkan vatandaşlar, hayvancılıkla uğraşarak geçimlerini sağlamaya çalışırken en büyük yardımcılıklarını ise çocuklar yapıyor.


Değişik köylerden, 4 mevsimin bir arada yaşandığı 3 bin 600 rakımlı Berçelan Yaylası'na akın eden çok sayıda aile rengarenk çiçeklerin bulunduğu ve kaynak sularının aktığı alanlarda kurdukları çadırlarda kalarak hayvancılıkla uğraşıyor.

2006-2007 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte yaylada bulunan çocuklarda ailelerine yardım etmeye çalışıyor. Kız çocukları taş ocakları üstünde çay ve yemek yaparken, erkek çocuklarda ailelerine yardım ederek belirlenen alana topladıkları hayvanların kadınlar tarafından sağılmasını sağlıyor.


Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Abdurrahman ve Cuma Ertuş isimli çocuklar, okulların kapanmasıyla birlikte tatillerini çıktıkları yaylada geçirerek, ailelerine yardımcı olmaya çalıştıklarını belirttiler. Çok sayıda ailenin kaldığı yaylaya, her gün onlarca vatandaşın gelerek soğuk kaynak suları ve çiçeklerin arasında piknik yapmanın keyfini yaşadıklarını dile getiren çocuklar, "Berçelan Yaylası çok güzel bir yer. Biz de her yıl olduğu gibi bu yılda ailelerimizle birlikte buraya gelerek hayvancılık yapıyoruz. Bizim gibi birçok aile daha burada kalıyor. Herkesin buradaki doğal güzellikleri görmesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 17:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?