4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yaylalara prefabrik seyyar tuvalet

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, yaylaların yapılandırılması için İçişleri Bakanlığına proje sunduklarını ve bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte yayla sakinlerinin ilk defa prefabrik tuvalet ile tanışacaklarını söyledi.


Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askerleri için özel olarak getirilerek Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a gönderilen taşınabilir ve seyyar olan prefabrik tuvaletlerin bir benzeri artık Hakkari'nin yaylalarında da kullanılacak. İHA muhabirine açıklamada bulunan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, yöredeki yaylaların ıslahı ve yeniden yapılandırılması için bir proje hazırlayarak İçişleri Bakanlığı'na sunduklarını belirtti.

Vali Nasuhbeyoğlu, "İçişleri Bakanlığına göndermiş olduğumuz 'Yaylaların Islahı' projesinin kabul edilmesiyle birlikte yaylalar tarihte görülmemiş yeniliklerle tanışacaktır. Tarım ve hayvancılığın yeniden canlandığı yörede, yaylaların altyapılarının güçlendirilmesi ve oradaki vatandaşların sağlıklı bir ortamda çiftçilik yapabilmeleri için her türlü imkan sağlanacaktır. Yayla sakinleri yol, su ve ilk defa taşınabilir seyyar prefabrik tuvaletlere kavuşacaktır. İçişleri Bakanlığı'ndan 2008 yılı için ödenek istedik. Bu projeyi ilk etapta 11 köy üzerinde gerçekleştirip, örnek yaylalar oluşturacağız. Bunu yaparken de il ve ilçeler arasında bir ayırıma gitmeden adil bir şekilde bu hizmeti halkımızın ayağına götüreceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 12:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?