3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Yazara büyük protesto

Osmanlı Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı araştırmacı yazar Halim Albayrak'ın Hakkari'de düzenlenen 'tasavvuf ve mutluluk' konulu konferansta sarf ettiği, "Hz. Muhammed son peygamberdir ama son resul değildir" sözleri tepkiye neden oldu. 300 kişi ile başlayan konferans, 20 kişi ile sona erdi.


Eski Kültür Müdürlüğü Sinema Salonu'nda yapılan konferans, duaların okunması ile başladı. Vatandaşlara el broşürlerinin yanı sıra soru için kağıt ve kalem dağıtıldı. Araştırmacı yazar Halim Albayrak, dünya ve ahiret mutluluğu için önemli olan hususlar ile Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerin anlamları hakkında detaylı bilgi verdikten sonra soru cevap bölümüne geçildi.

Bazı vatandaşlar, sorularına eksik ve geç cevap verdiği gerekçesiyle yazara tepki gösterdi. Bu arada yazarın bir soru üzerine sarf ettiği, "Hz. Muhammed son peygamberdir, ama son resul değildir" sözleri salondakileri kızdırdı.

Konferansa katılan imam ve vatandaşlar bu söz üzerine yazar ile tartışmaya başladı. Giderek kızışan tartışma sonrasında konferansa katılanların büyük bir bölümü yazarı protesto ederek salondan ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 13:28:35
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 13:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?