2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

'Yemekteyiz' programına hazırlık!

Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan 'Aşçılık' kursuna katılan kursiyerler, eğitim alarak televizyon kanallarında yayınlanan 'Yemekteyiz' programına katılmaya hazırlanıyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü açtığı kurslarla gençleri meslek sahibi yapıyor. Geçen yıl açılan aşçılık kursunu tamamlayan yaklaşık 150 kişi değişik derlerde iş bularak çalışmaya başladı. Bu yılda devam eden kursa 20'si bayan olmak üzere toplam 70 kişinin katılıyor. Oluşturulan uygulama mutfağında yemek yaparak öğrenen kursiyerler, öğretmenleri Sevgi Güldal tarafından eğitiliyor. Güzel bir dayanışma ortamının sağlandığı kursa katılan bayan ve erkekler ortaklaşa yaptıkları yemeklerle eğitimlerini sürdürüyor.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan kurs öğretmen Sevgi Güldal, 2 yıldan beri devam eden kursun Hakkari için büyük bir yenilik olduğunu belirtti. Böyle bir kursun açılmasında emeği geçen Halk Eğitim Merkezi Müdürü ile Hakkari Valiliği yetkililerine teşekkür eden Güldal, "Ayrıca kursumuza malzeme ve yiyecek konusunda destek sağlayan sayın valimiz başta olmak üzere bütün vali yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Geçen yıl açtığımız kursa katılan yaklaşık 150 kursiyerin tümü değişik yerlerde iş bularak çalışmaya başladı. Bizim amacımız bütün aşçı arkadaşlarımıza servis sunumundan hijyene kadar her türlü konuda bilgi vermek" dedi.

Bu yıl da kursa 20'si bayan 70 kişinin katıldığını ifade eden Güldal, kursun başarılı bir şekilde devam ettiğini kaydetti. Biz televizyon kanallarında yayınlanmakta olan 'Yemekteyiz' programına katılmak için çok iddialı olduklarını belirten Güldal, "Bizde yemekteyiz programına en kısa zamanda katılmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kursiyerler ise Hakkari'de böyle bir kursun açılması ve kendilerine imkan sağlanmasının gurur verici olduğunu belirtti. Hafta içi öğrenci yurtlarına giderek eğitimlerimizi sürdürdüklerini de anlatan kursiyerler, "Hocamız yemeklerin nasıl yapılması gerektiği konusunda bize eğitim veriyor. Aldığımız teorik bilgilerden sonra burada yöresel yemeklerimiz başta olmak üzere İtalyan ve Fransız mezelerini yapmayı öğreniyoruz" şeklinde konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 14:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?