4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yeni doğan yoğun bakım ünitesi kuruldu

Hakkari Devlet Hastanesi'nde ilk kez yeni doğan yoğun bakım ünitesi kuruldu. 

Yeni doğan yoğun bakım ünitesi ile birlikte hastanede yeni doğan ve sağlık sorunu olan bebeklerin artık çevre illere sevk edilmeyerek, ünitede kuvözlerde müşahede altında tutulduğu belirtildi. 

Hakkari'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan hastanede ilk kez kurulan ünite sayesinde ailelerin rahat bir nefes aldığı bildirildi. Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ali Güneş, modern bir şekilde yapılan 150 yataklı devlet hastanesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve bazı bakanların katılımıyla halkın hizmetine açıldığını söyledi. Güneş, Hakkari'de ilk defa yeni doğan ünitesi ve yeni doğan yoğun bakım ünitesini kurulduğunu belirterek, "Daha önce hastalarımızı yeni doğan ünitemiz ve yeni doğan yoğun bakım ünitemiz olmadığından dolayı Van, Erzurum, Diyarbakır gibi illere gönderiyorduk. Bazen bu illerde de yer olmadığından dolayı hastalarımız ortada kalabiliyordu. Bazen kış şartlarında gönderdiğimiz hastalar yol sorunu nedeniyle hayatlarını kaybediyordu. Biz şimdi 6 yataklı, içinde monitörü, vantilatörü olan bir yoğun bakım ünitesi kurduk. Bundan sonra Hakkari'de yeni doğan çocuklarımızı mümkün olduğu kadar burada tedavi edeceğiz" dedi. 

Yeni hizmete giren Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nde çocuklarını tedavi etmeye getiren aileler için emzirme odası ile çocuklar için oyun alanının da bulunduğu bildirildi. Poliklinikte çocukları için muayene sırası bekleyen bazı kadınlar, serviste kurulan emzirme odasında bebeklerini emzirirken, bazı çocuklar ise kendileri için yapılan oyun parkında oynayarak vakit geçiriyor.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?