4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yeni hastane basına tanıtıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Hakkari Devlet Hastanesi yeni binası basına tanıtıldı.

Hakkari Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ali Güneş, Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hakan Türk ve Devlet Hastanesi Müdürü Sinan Yoldaş ile birlikte yeni binanın tanıtımı yapıldı.

2002 yılında 3 uzman doktorun görev yaptığı Hakkari'de yeni hastanenin hizmete açılması ile birlikte görev yapan uzman doktor sayısının 32'ye çıktığı belirtildi. Tanıtım sırasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve beraberindeki bazı bakanların katılımıyla resmi olarak açılışı yapılan yeni Devlet Hastanesi'nin 6 aydan beri hizmet verdiğini söyledi. Dr. Sulhan, "Sayın Başbakanımız ve Sağlık Bakanımız bu konudaki memnuniyetlerini bizzat bize iletti. Hastanemizin idarecileri ve tüm personelleri büyük bir gayretle çalışıyorlar. Arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Pırıl pırıl bir ekip var. Biz Sağlık Müdürlüğü olarak her zaman çalışan arkadaşlarımızın yanındayız. Şunun bilinmesini istiyorum Hakkari halkı ve hastası sahipsiz değildir. Biz onlar için buradayız. Bu hizmetlerin hepsi onlar içindir" dedi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ali Güneş ise, amaçlarının hastalara en iyi hizmeti ve konforu sağlamak olduğunu belirtti. Hedeflerinin vatandaşların tedavilerini yaparak memnun bir şekilde ayrılmasını sağlamak olduğunu belirten Dr. Güneş, hastanenin 2 kişilik odalardan oluştuğunu söyledi. Dr. Güneş, bütün odalarda LCD televizyon, buzdolabı, WC, banyo ve hemşire çağrı sisteminin olduğunu mevcut olduğunu belirterek, "Hastalarımız istedikleri anda banyo yapabiliyorlar. Hastanemizde her türlü tıbbı cihaz bulunmaktadır. Amacımız buradaki hastaları tedavi etmek ve başka yere göndermemek. Ayrıca ilde ilk kez hastanemizde yeni doğan yoğun bakım ünitesi açtık. Bu ünitemiz 6 yataklı olup içinde monitör ve vantilatörlerimiz bulunmaktadır. Erişkin yoğun bakım ünitesi için de çalışmalarımız devam etmektedir. En kısa zamanda onu da açmayı planlıyoruz. 5 tane ameliyathane odamız var. Burada her türlü ameliyatı yapmamız mümkün. Hakkari'de ilk defa mikro cerrahi ameliyatı yapılacaktır. Görevli Plastik Cerrahi doktorumuz bu bölgede ilk defa yapılacak bir ameliyatı gerçekleştirecektir. Hastanemizde 32 uzman 7 pratisyen doktor, 89 sağlık personelimiz var. 150 civarında da hizmetli ve diğer elemanlarımız var" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 13:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?