2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Yerel kıyafet defilesine ilgi

Hakkari'de 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen sergi ve yerel kıyafetli defilesi büyük ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen serginin açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Karanfil, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Şaban Gürdal birlikte kestiler. İl Kültür Müdürü Emin Özatak ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top'un, Hakkari'nin doğal güzelliklerini anlatan fotoğrafları slayt gösterim ile sunmaları ve anlatımlarının ardından kız öğrenciler evlerinde yapıp getirdikleri yöresel yemekleri misafirlere ikram ettiler. Protokol üyeleri daha sonra öğrencilerin evlerinde getirdiği el sanatlarını ise yakında inceleme fırsatı buldular. Daha sonra öğrenciler giydikleri yerel kıyafetlerle defileye çıktılar. Müzik olmadığı için alkışlarlar eşliğinde yerel kıyafetlerini sergileyen öğrenciler katılımcılardan büyük ilgi gördüler. Mankenlere taş çıkaran öğrencilerin güzellikleri yerel kıyafetlerle farklı bir görüntüye neden olurken, defile katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.
Hakkari'nin gelenek ve göreneklerinin yansıtıldığı sergide kilim, heybe, şal, beşik, poşu, yünlü çorap, çanta gibi el sanatlarıyla, yöresel yemeklerden doğaba, kris, glol, tırşik, keledoş, doleme, devin ve tatlı çeşitleri yer aldı.

Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Şaban Gürdal, her yıl olduğu gibi yörenin gelenek ve görenekleri ile gerçekleştirdikleri serginin büyük ilgi gördüğünü söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:04:57
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 18:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?