4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yerli salatalık bereketi

Hakkari'nin sebze ve meyve ihtiyacının bir bölümünün karşılandığı Üzümcü köyünde yetişen tarla salatalığı piyasa çıktı.

Tokat ilinden sonra Hakkari'yi de sebzecilik şehri haline getiren Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun projesi sayesinde vatandaş artık ucuz sebze bereketi yaşıyor. Bir süre önce tarımla uğraşan binlerce çiftçiye domates, salatalık ve değişik türlerden fideler dağıtılmasıyla birlikte çiftçilerin bugünlerde ürün almaya başladıkları bildirildi. Otluca köyü sakinleri, vali sayesinde köylerinde ilk defa karpuz yetiştiriciliği yapıldığını belirterek, domates fidelerinde ise beklenenin üzerinde verim elde ettiklerini söylediler.

Altay Caddesi'ndeki seyyar tezgahta salatalık ticareti yaparak aile bütçesine katkıda bulunan Salih Ertunç, satışlardan memnun olduğunu belirtti. Yerli salatalık çıkmadan önce vatandaşların İran'dan gelen ucuz ve tatsız sebzeleri almak zorunda kaldığını anlatan Ertunç, yerli sebzenin çıkmasıyla birlikte vatandaşın yüzü güldüğünü ifade etti. Ertunç, "Ailemizi geçindirmek için sebze satıyoruz. Yerli sebze çıkmadan önce batıdan gelen sebze pahalı olduğu için alım gücü olmayan vatandaşlar mecburen İran sebzesini almayı tercih ediyorlardı. İran salatalığı 750 bin liraya, batı illerinden getirilen salatalıklar ise 1 milyon liraya satılıyordu. Üzümcü köyü salatalığının çıkmasıyla beraber hem biz hem de vatandaşlar rahat bir nefes aldık.

Vatandaşlar artık evlerine günlük olarak taze salatalık götürebiliyor. Diğer sebzelerin de piyasaya çıkmasıyla birlikte esnaflar arasındaki rekabet artarak fiyatlar daha da aşağıya düştü. Üzümcü Köyü'nden getirdiğimiz taze salatalıkların kilosunu 500 bin liraya satıyoruz. Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun başlatmış olduğu organik sebzecilik sayesinde artık vatandaşlar ucuz sebze alabilecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 13:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?