2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Yeşilgöz'ün Hadise dansı

Hakkari Tiyatro Topluluğu'nun "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Kültür Sanat Gecesi'ne, Hadise dansı damgasını vurdu.

Hadise'nin şarkılarını kıvrak dansıyla ayrı bir renk katan tiyatrocu Bekir Yeşilgöz, vali ve beraberindekilerden büyük alkış aldı.

İl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Vali Muammer Türker, Ak Parti Hakkari milletvekili Abdulmutalip Özbek, Hakkari 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Z. Atilla Ataalp, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli ile çok sayıda davetli katıldı.
Gecede bir konuşma yapan Hakkari Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Naim Kazandıoğlu, bu mutlu günde kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. Valiliğin katkılarıyla köy ve mezralarda da birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatan Kazandıoğlu, sosyal ve kültürel faaliyetlere olan duyarlılıklarını sürdüreceklerini belirtti.

Bedrihan Ege ve beraberindekilerin birbirinden güzel tiyatro oyununun ardından, kulağında küpesi, üzerindeki bayan şalvarı ile sahne alan tiyatro oyuncusu Bekir Yeşilgöz ve beraberindeki tiyatrocular, Hadise'nin şarkılarına kendi tarzlarında eşlik ederek salondakilerden büyük alkış aldı.

Oyundan sonra bir konuşma yapan Vali Türker ise önceki gün meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı. Her zaman gençlerin yanında olduğunu belirten Vali Türker, sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini söyledi. Türker, "Bu tür etkinliklere olan desteğimiz sürecek. Bu anlamlı günde güzel etkinlikler düzenleyen gençlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Hakkari AK Parti Milletvekili Abdulmuttalip Özbek ise ilde keşfedilmeyen birçok yetenek bulunduğunu belirterek, bu güzel etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. Milletvekili Özbek daha sonra tiyatrocularla birlikte sahnede halay çekerek sevinçlerine ortak oldu.

Program sonunda Hakkari Tiyatro Topluluğu'na maddi ve manevi destek sağlayan İhlas Haber Ajansı Hakkari muhabiri Feyzullah Taş'a plaket verildi. Helikopter kazası nedeniyle programa katılmayan Taş'ın ödülünü İHA muhabiri Necmi Ertuş teslim aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 12:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RECEP TAYLANT SÖNMEZ IP: 212.175.112.xxx Tarih : 1.04.2009 15:17:05

 ÇOK   GÜZELDİ...