4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

'Yetkililer bizi yalnız bırakıyor'

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Hakkari Şube Başkanı İbrahim Adıyaman, bir süre önce Hakkari'de düzenledikleri 'Teröre Lanet' mitingin sonrasında yetkililerin kendilerini yalnız bıraktığını iddia etti.

İbrahim Adıyaman, Hakkari'nin il ve ilçelerinde değişik tarihlerde terörle mücadele eden geçici köy korucularından 321'nin şehit olduğunu 436 kişinin ise gazi olduğunu anlattı. Kendisinin de evli ve 4 çocuk sahibi olduğunu, 1996 yılında PKK'lı teröristlerle yapılan çatışmada gazi olduğunu anlatan Adıyaman "Babam Yusuf Adıyaman ile amcamın oğlu Rahmi Armağın şehit oldu. Vatanın bölünmez bütünlüğü için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Bu nedenden dolayı bazı çevreler tarafından sevilmiyoruz. Eğer ölürsek şerefimizle ölmek istiyoruz. Bir süre önce Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Sınır Jandarma Karakolu ile Diyarbakır'da polis otobüsüne yapılan saldırıyı kınamak amacıyla "Teröre Lanet" adı altında bir miting düzenledik.

Miting sonrası ilin yetkilileri bizi arayıp bir teşekkür bile etmediler. Kendileri ile görüşmek istediğimizde ise müsait olmadıklarını belirtiyorlar. Biz bu kadar mücadele verirken onlar ise bizi yardımcı olmuyorlar. Miting sonrasında gerek akrabalarımda gerekse birçok çevrede tehdit ve tepki aldım. Eğer mücadele ediyorsak birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Peki ilin yetkilileri nerede, neden bizi sahiplemiyorlar. Yakındığım tek nokta burasıdır. Ama, vatanın bölünmez bütünlüğü için biz tek başımıza bile olsa mücadelemizi sürdüreceğiz. Mitingi organize ettiğimiz için çarşı içinde bizimle karşılaşanlar selam bile vermiyor. Bizler hedef tahtası haline geldik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 17:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?