27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

YİBO'lar taşınıyor öğrenciler perişan

Hakkari’de meydana gelen depremde hasar gören Yatılı İlköğretim Bölge Okulları’nda (YİBO) okuyan öğrenciler, şehir merkezindeki okullara yerleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü A. Hekim Turgut, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından düzenlenen raporda hasar gördüğü belirlenen Geçitli ve Akçalı Köyleri’ndeki iki YİBO’daki kolonlarda güçlendirme çalışması yapılıncaya kadar okulların eğitim ve öğretime kapatıldığını, öğrencilerin de il ve ilçelerdeki okullara yerleştirilmeye başlandığını söyledi.

Turgut, "Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce alınan tedbirler sonucunda Akçalı YİBO’daki 376 öğrenci Bağışlı Mehmetçik İlköğretim Okulu’na, 130 öğrenci diğer YİBO’lara, Geçitli YİBO’da okuyan öğrencilerden 350’si Merzan Mahallesi’nde bulunan Mesleki Çıraklık Okulu’na, 250’si de diğer YİBO’lara yerleştirildi. Yerleştirdiğimiz Mesleki Çıraklık Okulu’nda kalan öğrencilerin her türlü ihtiyaçları karşılanmıştır" dedi.

Geçitli Köyü’ndeki YİBO’da okuyan yaklaşık 350 öğrenci, bugün minibüslerle Merzan Mahallesi’nde bulunan Mesleki Çıraklık Okulu’na yerleştirildi. Öğrenciler, eğitim ve öğretimlerine ise Mehmet Lüftullah Bilgin İlköğretim Okulu’nda başladı.

Öğrenciler, kendilerine hazırlanan sıcak ortamda öğretmenleri ile aynı masaları paylaşarak birlikte yemek yedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 15:57:33
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 21:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?