2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Yoğun güvenlik altında yürüyüş

Hakkari'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Yurtta Birlik, Dünyada Barış İçin Atatürk'ü Anma Halk Yürüyüşü', geniş güvenlik önlemleri arasında gerçekleştirildi.


Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Şehir Stadyumu önünde başlayan yürüyüşe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Yürüyüş boyunca güvenlik güçleri ile sinyal bozucu ve zırhlı araçlar kortejin etrafında yoğun güvenlik önlemleri alırken, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan ardı ardına kalkan helikopterler ise Irak sınırındaki Çukurca ilçesine yöneldi.


Yürüyüş sırasında dev Türk bayrakları açılırken, bir kamyonetin kasasına kurulan hoparlörlerde Türkçe ve Kürtçe müzikler çalındı. Polis ekiplerinin oluşturduğu güvenlik korteji eşliğinde yaklaşık bir saat süren yürüyüş, yoğun güvenlik önlemleri altında Konak Caddesi üzerindeki valilik binası önünde son buldu.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ tarafından çelenk bırakıldıktan sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Anadolu Lisesi'nden İskender Erol isimli öğrencinin günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra, folklor ekibi tarafından yöreye ait halk oyunları sergilendi.


Valilik önünde devam eden kutlamalara Vali Muammer Türker, Vali Yardımcıları Aldülkadir Duran ve Yılmaz Kurt ile daire amirleri de katıldı

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 17:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?