5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

YÖK Başkanı Özcan Hakkari'de

YÖK BAŞKANI ÖZCAN'DAN HAKKARİ'YE SÜRPRİZ ZİYARET

Hakkari'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Yükseköğrenim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, bu kentin öncelikli gelinmesi gereken bir yer olduğunu söyledi.

Van'dan helikopterle Hakkari'ye gelen YÖK Başkanı Özcan ve beraberindeki YÖK üyeleri, Fatih Askeri Kışlası'nda Vali Muammer Türker, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli ile beraberindekiler tarafından karşılandı. YÖK Başkanı Özcan, ilk olarak Hakkari Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'nun taziye ziyaretinde olmasından dolayı, YÖK Başkanı Özcan ve beraberindekiler başkan yardımcıları eşliğinde 5 dakika makam odasında bekledi.

Daha sonra makamına gelen Başkan Bedirhanoğlu, kendisinin bir taziyede olduğunu ve gelişlerinden haberinin olmadığını söyledi. Hakkari'de bilim adamlarını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bedirhanoğlu, belediye olarak da eğitime destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini belirterek, "İnsanları aydınlatan bilimdir, başka aydınlatan güç yoktur. Onun için bilime çok önem vermemiz gerekir. Hakkari ilimizin bu tür ziyaretlere ihtiyacı vardır. Üniversite tesislerinin bir an önce bitirilmesi

için halkın büyük bir beklentisi var" dedi.

YÖK Başkanı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ise daha önce Şanlıurfa ve Mardin'e gittiğini hatırlatarak, "Şırnak ve Hakkari'ye gelmek nasip olmamıştı. Şimdi kısmet oldu. Buraya gelmeseydik de zaten aklımızdaydı. Hakkari her zaman ziyaret edilecek bir konuma sahiptir. Biz de geldiğimiz için çok memnunuz. Üniversitenin tesis çalışmalarında sizlerin de desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Üniversitenin yapımı ve kampüs çalışmalarında gecikmeler olduğunu da belirten Özcan, "Kampüsü bir an önce başlatıp bitirmeliyiz. Kampüsün bitirilmesi halinde halk da çok memnun olur, buraya öğrenciler de gelir. Ekonomik ve sosyal hayat biraz daha canlanır ve hoş şeyler olur. Ancak el birliği ile bu tesisleri başlatıp bir an önce bitirmeliyiz" dedi.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli ise üniversitenin kurulacağı Aslan Tepe bölgesinin gece ışıklandırıldığında Hakkari'ye çok güzel bir görünüm kazandıracağını söyledi. Belediyenin kendilerine çok yardımcı olduğunu belirten Belenli, belediye iş merkezini de üniversite için kiraladıklarını belirtti.

Daha sonra beraberindekilerle Biçer Mahallesi'nde bulunan üniversite binasına geçen YÖK Başkanı Özcan'ın Hakkari'deki incelemeleri sürüyor.

Öte yandan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ı özel harekat timleri bir an olsun yalnız bırakmadı. Belediye Başkanlığı önünde çevreyi gözetleyen özel harekat timleri, Özcan'ı büyük bir dikkatle korudu.

YÖK BAŞKANI ÖZCAN'DAN HAKKARİ'YE SÜRPRİZ ZİYARET
YÖK BAŞKANI ÖZCAN'DAN HAKKARİ'YE SÜRPRİZ ZİYARET
YÖK BAŞKANI ÖZCAN'DAN HAKKARİ'YE SÜRPRİZ ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 13:46:00
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 16:04:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?