4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yol endişe uyardırıyor

DİK MAHALLE YOLU ENDİŞE UYARDIRIYOR

Hakkari Yeni Mahalle yolunun dik inişli ve yokuşlu olmasından dolayı araç sürücülerin yer yer zor anlar yaşadığı, muhtemel kazaların yaşanmaması için tedbir alınması gerektiği belirtildi.

Yeni Mahalle Gültekinler kavşağında bulunan 2 mahalle ile Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından kullanılan yolun tehlike saçtığı belirtildi. Bir süre önce kilit taşı ile döşenen inişli ve yokuşlu yolun en ufak bir yağışlı havada kayganlaşması nedeniyle rampada kalan birçok aracın iş makinelerinin yardımıyla çıkartıldığı belirtildi. Yeni mahalle sakinlerinden Ahmet Tatlı ve Salih Kaya isimli vatandaşlar bir yıl içinde 6 ayrı yaralamalı trafik kazasının meydana geldiği yola bir çare bulunmasını istediler. Mahalle sakinleri, "Kış aylarında zaten trafik alt üst oluyor. Kayan araçlar istinada duvarlarına çarparak duruyor. Birçok kazaya şahit olduk. Gültekinler kavşağında ayrıca keskin bir viraj bulunmaktadır. Buradaki virajda kayan araçlar istinada duvarının üzerinde bariyer olmadığı için araçlar 7 metre uçurumdan dere yatağına yuvarlanıyor. Bu kazaların önüne geçmek için mahalle yolunda kalıcı bariyerlerin yapılması ve inişli ve yokuşlu yola bir düzenleme getirmesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

Bazı sürücüler ise, söz konusu yolun çok tehlikeli olduğunu belirterek, başka alternatif olmadığı için bu yolu kullanmak zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Sürücüler, önlem alınmadığı taktirde kayan araçların yolun altında bulunan evlerin üzerine düşmesi endişesi taşıdıklarını söylediler.

DİK MAHALLE YOLU ENDİŞE UYARDIRIYOR
DİK MAHALLE YOLU ENDİŞE UYARDIRIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2011 Pazartesi 12:03:04
Güncelleme :25 Temmuz 2011 Pazartesi 12:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?