4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yol sorunu çözüm bekliyor

Hakkari'nin Ceylanlı köyü Yığınlı Mahallesi sakinleri yol sorunlarının çözülmesini bekliyor.


Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı köylerini boşaltmak zorunda kalan ve huzurun sağlanmasıyla birlikte yaklaşık 8 yıl önce geri dönüş yapan 14 hanelik Ceylanlı köyü Yığınlı Mahallesi sakinleri, ulaşımlarını ilkel yöntemlerle sağladıklarını belirttiler.

Mahalle sakinlerinden Gazali Ertaş, birçok mahallenin ulaşımını sağlayan yolun Yığınlı Mahallesi'nin etrafından dolanarak geçtiğini, ancak yolun köylerinin içine kadar gitmediğini belirtti. Yolun köyün içine kadar gitmesine sadece 300 metrelik bir mesafe kaldığını ifade eden Ertaş, söz konusu kısa mesafeli olan yol yapılmadığı için tüm ihtiyaçlarını ilkel yöntemlerle taşıdıklarını söyledi.

Ertaş, "İnanılması zor ancak gerçek. Yol mahallemizin etrafından bazı mahallelere gitmekte, ancak evlerimizi ise kapsamamaktadır. Tahrip olan evlerimizin enkazı arasında kalan taşları toprak yığınları altında çıkartmak için uğraş veriyoruz. İş makineleri giremediği için kazma ve küreklerle bu işi yapıyoruz. Yetkililerden isteğimiz bir iş makinesinin bize tahsis edilmesidir. Kayalık olmayan yolumuzu iş makinesi 2 gün içerisinde rahatlıkla açabilecek ve biz de bu sıkıntıdan kurtulmuş olacağız. Yetkililerin bunu bize çok görmemelerini ve bizlere sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 10:31:49
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 10:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?