4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yollarda buz temizliği

HAKKARİ'DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu, kısıtlı imkanlar yüzünden gecikmeli kar ve buzla mücadele çalışması yaptıklarını, bundan dolayı halktan özür dilediğini belirtti.

Belediye ekipleri, kar yağışının etkisini kaybetmesiyle birlikte çarşı merkezinde araç ve yaya trafiğini olumsuz yönden etkileyen buzları temizlemek için çalışma başlattı. Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu ve Zabıta Müdürü Fahri Berkay'ın denetiminde çalışan belediye personeline esnaflar da küreklerle destek verdiler.

Sabah saatlerinde buzla mücadele çalışması yapan belediye ekipleri, daha sonra Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere birçok caddeyi tazyikli suyla yıkadı. Buzların çözülmesinden sonra çamur deryası haline gelen caddelerin baştan sona kadar yıkanacağı belirtildi

 

- BAŞKAN YARDIMCISI HALKTAN ÖZÜR DİLEDİ

Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu, Hakkari'de kış şartlarının hep çetin geçtiğinin bilindiğini söyledi. Bu yılki kış şartları ağır olmasa bile karla mücadele çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini belirten Kazandıoğlu, soğuk havaların etkisini başlatmasıyla birlikte don olayının had safhaya ulaştığını, bu nedenle buzları kaldırmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Kazandıoğlu, "Şehir merkezinde gerek yaya gerekse trafik akışını engelleyen karla değil buzla mücadele ediyoruz. Ekonomik olarak belediyemizin maddi imkanları kısıtlı olduğundan zaman zaman aksamalar olabiliyor. Bazen karla mücadeleyi geç yapıyoruz. Burada halkımız kusura bakmasın, kendilerinden özür diliyoruz. İmkanlarımız dahilinde birçok caddede buzla mücadele çalışmalarımız olacaktır. Cadde ve sokaklardaki buzları bitinceye kadar çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

HAKKARİ'DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
HAKKARİ'DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2011 Cumartesi 12:06:04
Güncelleme :29 Ocak 2011 Cumartesi 23:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?