4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yollarda onarım çalışmaları

Hakkari Belediye Başkanlığı kış aylarında tahrip olan ve köstebek yuvalarını andıran şehir içi yollara stabilize malzemesi dökerek onarım çalışmalarına başladı.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Bışar Mavigöz, şehir içi yolların kış şartlarında tahrip olduğunu ve bazı bölümlerin kullanılamaz halde olduğunu belirtti. Çetin geçen kış aylarında yolların tamamında kasislerin oluştuğunu anlatan Mavigöz, "Bu yıl beklenenin üzerinde kar yağdı. Vatandaşımızın sıkıntı çekmemesi için kar yığınlarını kamyonlarla şehir dışına çıkarttık. Yağışların neden olduğu zemin kayması sonucu kilit taşı ile döşediğimiz caddelerde de çökmeler meydana geldi. Mahalle yollarının bir kısmı ise kullanılamaz bir hal almış. Mevcut imkanlarımızla sadece çukurlu yollara toprak malzemesi ile dolgu yapıyoruz. Yaz aylarında tahrip olan yolları yeniden gözden geçireceğiz" dedi.

Ağır kış şartlarında bozulan ve araçların geçmekten zorlandığı şehrin içi yolların tamamen kullanılamaz halde olması ise yayaların ve sürücülerin tepkisine neden olmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 17:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?