4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Yöre halkına Vali'den destek

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, üretici iken bölgede meydana gelen olaylardan dolayı tüketici durumuna düşen yöre insanının yeniden kalkındırmak için başlattıkları çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti.


Vali Nasuybeyoğlu, bölgede meydana gelen olaylardan dolayı köylerinden göç ederek şehre yerleşen ve köylerinde üretici iken, geldikleri şehir merkezinde tüketici durumuna düşen ailelerin yeniden üretken hale getirilmesi başlattığı çalışmaların meyve vermeye başladığını ifade etti.

Vali Nasuhbeyoğlu, geliştirdikleri projeler sayesinde tarım ve hayvancılığın yeniden canlandığı, sebze ve meyve yetiştiriciliğinde ise önemli mesafeler aldıklarını ifade etti. Üretici iken bölgede meydana gelen olaylardan dolayı tüketici durumuna düşen yöre insanının yeniden kalkınması için başlattıkları çalışmaların aralıksız sürdüğünü de ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, ileriki yıllarda Hakkari'nin tam bir meyve ve sebze bahçesi haline geleceğini belirtti.

Hakkari'nin çevre illere sebze ve meyve pazarlayacak bir hal alması için çalıştıklarını ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, "Deneme amaçlı ürettiğimiz sebze ve meyveler de beklenenin üzerinde verim aldık. Karpuzun yetişmediği denilen ilde şimdi piyasada yerli karpuz satılıyor. Yaptığımız projeler sayesinde işsizliği bir nebzede olsa azaltmış durumdayız. Birkaç gün sonra çiftçilerimiz arasında karpuz yarışması düzenleyeceğiz.

Yarışmada dereceye giren çiftçilerimizi ödüllendireceğiz. Yetiştirdiğini ürüne güvenen tüm çiftçilerimizin yarışmaya katılmasını bekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 12:50:14
Güncelleme :23 Ağustos 2008 Cumartesi 12:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?